Ohebná Xperia F možná zapadne do střední třídy se svými specifikacemi aktualizováno

Ohebná Xperia F možná zapadne do střední třídy se svými specifikacemi [aktualizováno]
2019-07-06T16:15:55+02:00
• 6. 7. 2019
1

Aktualizováno 6. 7.

V květnu se objevily první informace o ohebné Xperii F od Sony. Zatím nemáme k dispozici jakýkoliv náhled, jak bude novinka vypadat, ale nyní se objevují přibližně specifikace prototypu. Aktuálnímu modelu má zajišťovat výkon procesor s kódovým označením SM7250. S největší pravděpodobností se jedná o nový procesor série Snapdragon 700, přičemž aktuální Snapdragon 730 nese označení SM7150.

O energii se stará baterie s kapacitou 3220 mAh, což není mnoho. Sony by mělo použít ohebný displej od LG, ale zatím nevíme úhlopříčku nebo rozlišení, ale poměr stran by měl být 7:6, tedy skoro čtverec. Mezi bonusovými vlastnostmi má být možnost desetinásobného přiblížení, takže budou k dispozici minimálně 3 foťáky na zadní straně. Zdroj podotýká, že finální model může mít lepší specifikace, zejména u procesoru, a také se dočkáme podpory 5G.

Původní článek 29. 5.

Letošní rok měl patřit prvním ohebným smartphonům, ale současná situace není zrovna pěkná. Samsung řeší konstrukční problémy se svým zařízením Galaxy Fold, přičemž došlo k dalšímu odkladu. Huawei by teoreticky mohl uvést svůj model Mate X, ale vzhledem k problémům kolem amerického zákazu se novinky jen tak nedočkáme. Nyní má šanci společnost Motorola, která připravuje model Razr. Dalším výrobcem by se mohla stát společnost Sony.

Sony Xperia F

Nyní se objevily spekulace kolem chystané novinky Xperia F. Kompletní název by měl být Sony Xperia F 5G, kde písmeno F bude asi značit slovo Fold, tedy ohebný mobil. Dle dostupných informací dochází k vyjednávání mezi firmami Sony a Samsung kolem dodávek ohebných OLED displejů.

Kromě toho by nové zařízení mohlo mít poměr stran 21:18, tedy 7:6. Z toho lze usuzovat, že se bude jednat v základu o smartphone, který půjde rozložit do podoby čtvercového tabletu, nebo se bude jednat po delší době o tablet složitelný do podoby smartphonu. Není jasné, jestli se Sony vydá cestou Mate X nebo Galaxy Fold, ale rozhodně neohrozí řešení od Motoroly.

Xperia F

Koncept

Spekulace také zmiňují, že by se zařízení mohlo poprvé ukázat až v roce 2020 společně s chystanou konzolí PlayStation 5. Vzhledem k tomu, že se jedná o první spekulace, můžeme soudit, že si Sony pohrává s tímto typem zařízení. Jestli se ho vůbec dočkáme, není jasné. Jde ale říci, že bude zapadat mezi velmi drahá zařízení. Tomu nasvědčuje i použitá technologie 5G.

Zdroje: gizmochina.com, mirror.co.uk, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 6. 7. 2019, 18:59

Kde by ti výrobci byly bez LG, já to říkám pořad.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat