Huawei zařízení odebrána z Android Enterprise certifikace

Huawei zařízení odebrána z Android Enterprise certifikace
2019-05-24T19:29:41+02:00
• 24. 5. 2019
6

Mobilní telefony zpravidla chápeme jako osobní zařízení, ale samozřejmě musíme myslet i na společnosti, které chtějí nabídnout svým zaměstnancům spolehlivá zařízení. V minulosti firmy hojně využívaly mobily BlackBerry (RIM), jelikož součástí byly i spolehlivé a bezpečné služby. Od té doby se hodně změnilo a například Google přišel s programem Android Enterprise. Nedávno jsme vás informovali, že v rámci tohoto programu, nebo spíše certifikace lze najít 7171 zařízení, která jsou vhodná pro společnosti, jelikož splňují určité vlastnosti. Nyní došlo na odebrání mobilů společnosti Huawei.

Android Enterprise bez Huawei

Za poslední týden se společnost Huawei potýká s celkem vážnými problémy, jelikož USA zakázalo obchodovat americkým společnostem s touto čínskou firmou. Sice v tuto chvíli platí 90denní odklad, ale i tak dochází k ukončování spolupráce, dokonce i u firem, které nejsou americké. Příklad může být britský ARM.

V návaznosti na komplikace společnost Huawei ztrácí certifikaci Android Enterprise. Jinak řečeno, zařízení tohoto výrobce nejsou doporučena pro firemní použití. To může mít další dopad na aktuální stav prodejů. Ostatně zaznamenáváme nejrůznější informace, že prodejní čísla klesají po celém světě.

Vzhledem k tomu, že firmy nakupují zpravidla podle záruk a nejrůznějších certifikací, Huawei ztrácí další trh. Co se týče programu Android Enterprise, tak došlo ke snížení ze 7171 zařízení na 6958. Pravděpodobně tedy bylo odebráno 213 zařízení společnosti Huawei. Očekávali jsme, že podobná ukončení budou následovat až po uplynutí odkladu, ale zjevně americké společnosti jako Google nečekají a chystají se na finální rozhodnutí úřadů.

Zajímavostí může být fakt, že ze seznamu zmizel smartphone Nexus 6P, který byl vytvořen ve spolupráci Googlu a Huawei v rámci staršího programu Nexus. Navíc se jednalo o poslední model, po kterém přišly mobily Pixel.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

add. vaculík: rukojmí… zajímavý je, že po zte se slehla zem! odsírá to jenom hujávej! jasan, jsou větší, a jsou lepší.

Trumpeta položí Ameriku, myslíte, že si to Čína nechá líbit?? Vzhledem tomu, že USA nemají žádné nerostné bohatství, ta t bude právě USA, kdo nakonec „přileze s prosíkem“.

Ono to myslím nebude tolik o „bezpečnosti“, jako spíš o tom, že hujávej je pro ameriku příliš úspěšná firma, tak dělají „trumpoty“…

Přemysl Vaculík

VIP 24. 5. 2019, 20:13

Taky si myslím, Trump něco zase chce, tak si vzal rukojmí.

však iphone je taky dnes made in PRC!

až se žluťásci naserou, tak „nelepší zemi světa“ utlučou čepicema. stále platí, že usa dluží číně, ne naopak.
a žluťásci mají měnu krytou potem lidí, amerika už ani zlatem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat