Polovina uživatelů v USA nepozná svůj telefon

Polovina uživatelů v USA nepozná svůj telefon
2019-07-05T17:04:15+02:00
• 6. 7. 2019

USA flag on mobile phone with brick background for usa national day, 4th july, business, national day

Přestože společnost Decluttr je spíše spojena s předprodejem použité elektroniky ve Spojených státech, tak se tentokrát pustila do průzkumu trhu, ze kterého vzešly velmi zajímavé výsledky. Uživatelé měli za úkol poznat svůj telefon podle obrázku, dostali otázky na téma sítě 5. generace, nákupu použitých zařízení nebo jak často mění model telefonu. Ovšem konečná čísla ve statistikách nejsou zrovna tím, čím by se mohli chválit.

Čísla s rezervou

V identifikaci zařízení výrazně propadli majitelé iPhonu, kteří jej poznali sotva v 50 % případů. Naopak nejlépe si vedl model Galaxy S9+ od Samsungu a poznalo ho přes 71 % uživatelů. I když prodej 5G zařízení nebyl v době průzkumu ještě oficiálně spuštěn a samotná síť není široce dostupná, tak 31 % dotázaných asi mylně uvedlo, že takový telefon dokonce vlastní. Dále až 62 % uživatelů tvrdí, že 5G síť přispěla ke zlepšení mobilních služeb.

Za posledních 12 měsíců si 31 % respondentů koupilo nové zařízení z důvodu poškození a jedna třetina vyměnila původní model za novější kvůli rychlosti. Co se týče tématiky repasovaných telefonů, tak uživatelé si myslí, že mohou průměrně ušetřit až 399 dolarů (tj. cca 9 080 Kč). Přitom jej skutečně vlastní pouhých 6 % a 44 % nevěří na záruky u těchto zařízení. Nakonec celý tento průzkum můžeme brát s patřičným odstupem, protože ne všichni se do hloubky zajímají o to, z čeho vlastně telefonují.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat