Oficiálně: 120W nabíjení od Vivo doplní energii za 13 minut aktualizováno

Oficiálně: 120W nabíjení od Vivo doplní energii za 13 minut [aktualizováno]
2019-06-26T18:15:31+02:00
• 26. 6. 2019
1

Aktualizováno 26. 6.

Vivo před týdnem lákalo na rychlé nabíjení a dnes v rámci MWC Shanghai 2019 došlo na oficiální uvedení. Kompletní název je Vivo Super Flash Charge 120W. Nová technologie slibuje doplnění energie na 50 % u 4000mAh baterie za pouhých 5 minut, přičemž na 100 % to trvá 13 minut. Základní parametry jsou 20V a 6A, ale zároveň je potřeba speciálně upraveného USB C kabelu, takže běžný nepůjde použít, pokud budete chtít co nejrychleji doplnit energii. Navíc je do celého systému zapojen BMS čip kvůli bezpečnosti.

Společnost ale nespecifikovala, kdy se nová technologie objeví v mobilních telefonech. Je docela možné, že si budeme muset počkat až do příštího roku.

Původní článek 20. 6.

V březnu tohoto roku se Xiaomi pochlubilo 100W technologií nabíjení smartphonů. O dva měsíce později Samsung představil své řešení, ale zatím není na trhu ani jeden mobil, který by nabízel takovou podporu. Možná se dočkáme příští rok. Nyní se ale chlubí Vivo, které jde ještě dál.

FlashCharge 120W

Vivo zveřejnilo obrázek na svých sociálních sítích lákající na novou technologii nabíjení, která nabídne 120 W. Dle tvrzení společnosti tato novinka zvládne nabít 4000mAh baterii na 50 % za pouhých 5 minut. Co se týče doplnění energie na 100 %, tak by to mělo zabrat 13 minut.

Bohužel zatím nejsou známé jakékoliv další informace. Nevíme tedy, jaké baterie budou použity, nebo jaké hodnoty bude mít samotné nabíjení. K dispozici je ještě video demonstrující rychlost nové technologie nazvané FlashCharge 120W. Zde jde skutečně vidět, jak procenta letí nahoru.

Velkou neznámou je i praktičnost FlashCharge 120W. Rychlé doplnění energie je jedna věc, ale životnost baterií je druhá. Vivo má demonstrovat novinku na MWC 2019 Shanghai, ale nepředpokládáme, že by se ještě letos objevil v prodeji mobil s takovou technologií. Možná se dočkáme příští rok. Vzhledem k tomu, že Vivo má společné základy s firmou OnePlus, je možné, že se bodobné technologie dočkáme u mobilů této značky.

Zdroje: gizchina.com, gizmochina.com, gadgetmatch.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Hošek

27. 6. 2019, 8:54

To jsem zvědav kolik jich shoří…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat