Samsung představil 100W nabíjení, zřejmě zamíří do Galaxy Note 10

Samsung představil 100W nabíjení, zřejmě zamíří do Galaxy Note 10
2019-05-28T20:14:41+02:00
• 28. 5. 2019
2

Zákazníci vybírají mobilní telefony podle nejrůznějších specifikací a faktorů, ale mnozí se také zaměří i na výdrž na jedno nabití. Sice na trhu najdeme mobily s větší kapacitou baterie. Dnes již není problém najít top model, který disponuje 4000 až 5000 mAh, což je již dostatečná hodnota, ale zde je menší problém s nabíjením, respektive s rychlostí. Nejrůznější standardy sice slibují rychlejší doplnění energie, ale výrobci mnohdy jdou vlastní cestou a snaží se nabídnout vlastní technologii, která zpravidla není kompatibilní, nebo je příliš specifická. Samsung nyní ale představil novinku, která slibuje 100 W a zároveň dodržuje standard.

Samsung a 100 W

Samsung zapracoval na způsobu doplnění energie nebo napájení samotném. Dnes jsme se dočkali představení nových kontrolerů SE8A a MM101, které mají zabudované úložiště typu eFlash. Díky tomu bude možné poměrně jednodušeji aktualizovat firmware a reagovat tak na potřeby trhu, nebo změny standardů.

Novinky navíc splňují standard USB-PD 3.0, díky čemuž lze dosáhnout například nabíjení s hodnotou 100 W. Konkrétní hodnoty jsou 20V / 5A. Samsung zde jednoznačně uvádí, že se jedná o maximální hodnoty a neuvádí přímo, že by se něco podobného muselo ihned objevit například u mobilních telefonů.

Na druhou stranu uvádí, že technologie je připravena i pro mobilní telefony a samotné nabíjení. Zde ale bude zapotřebí dodržet mnoho specifikací, aby uživatel mohl využívat plný výkon 100W nabíjení. Dá se předpokládat, že 100W nabíjení bude docíleno jen po krátký čas na doplnění energie na několik procent, možná na 50 %. Následně dojde ke snížení, aby nedošlo k poškození baterie.

Samsung uvádí, že technologie je připravena i pro notebooku, takže se možná dostane do stavu, kdy bude stačit jedna nabíječka pro notebooky a smartphony značky Samsung. Společnost zakomponovala také bezpečnostní vrstvu do celé technologie, aby nemohlo například dojít ke zneužití.

Podobná představení většinou předchází uvedení významnějšího zařízení. Nyní se nám nabízí například další generace Galaxy Note. Je tedy možné, že právě tento top model bude jeden z prvních s touto novinkou.

Zdroj: gsmarena.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 29. 5. 2019, 10:58

Že jim to ale trvalo po x letech :D no jo museli čekat na Xiaomi a na Oppo :D

Janek Fanek

29. 5. 2019, 8:46

Dobrý nápad, když nelze přes veškeré snažení navrhnout nový typ baterií a hlavně uvést je do praxe. Zatím byl Samsung velice opatrný při nabíjení baterií a není divu po zkušenostech z minulosti. Teprve skutečný provoz ukáže, jak si to vlastně firma Samsung představuje. Nikdo jiný zatím nic takového neuvedl do praxe a tak spíše půjde o marketing. Osobně to vítám, zejména k vývoji kapacit baterií, které se neustále zvyšují ale cesta do budoucnosti to není.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat