Google Fuchsia OS začíná podporovat Huawei smartphony

Google Fuchsia OS začíná podporovat Huawei smartphony
2018-11-23T11:49:24+02:00
• 23. 11. 2018

V roce 2016 jsme se dozvěděli, že Google začíná pracovat na zcela novém operačním systému, který nese pracovní název Fuchsia. Rok na to došlo k odhalení, že bude mimo jiné podporovat programovací jazyk Swift od Applu. Nyní přichází další novinka, která může naznačovat mnoho změn v rámci ekosystému Android.

Fuchsia OS pro všechny smartphony?

Již při prvních zmínkách o Fuchsia OS bylo jasné, že se systému jako takového nedočkáme nějak brzy. Google se v tomto případě nesnaží nic urychlit. Vývoj jako takový může trvat ještě několik let, pakliže má Fuchsia OS jednou nahradit Android a Chrome OS. Sice jsme již mohli zahlédnout, jak systém vypadá, ale do této chvíle se na samotném vývoji účastnil jen Google. Dle nových informací se tato situace mění a do vývoje přichází minimálně jedna nová firma.

Díky novému komentáři se dozvídáme, že Fuchsia OS pomalinku získává podporu procesorů Kirin 970 od společnosti Huawei. Samotné oznámení přichází přímo od vývojáře společnosti Huawei. V tuto chvíli tedy Fuchsia OS, respektive jádro Zircon podporuje základní desky s Hisilicon Kirin 970. Ačkoliv se tato informace může zdát jako nedůležitá, v podstatě to znamená, že se do vývoje zapojila přímo společnost Huawei.

Google Fuchsia OS

Můžeme jen předpokládat, že čínský výrobce nebude jedinou společností, která se bude podílet na vývoji, případně podpoře. Google si zřejmě připravuje pole na masivnější rozšíření svého nového operačního systému, který není určen jen pro smartphony.

Bude ještě nějakou dobu trvat, než se dočkáme prvního komerčního systému s Fuchsia OS. Můžeme jen předpokládat, že Google jednou nahradí Android novým systémem, který bude připraven pro další dekády dominance na mobilním trhu.

Zdroje: 9to5google.com, nashvillechatterclass.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat