Fuchsia možná nahradí Android a Chrome OS

Fuchsia možná nahradí Android a Chrome OS
2018-07-22T07:22:26+02:00
• 22. 7. 2018

Google již druhým rokem pracuje na novém operačním systému s názvem Fuchsia OS, který by pravděpodobně měl nahradit současný Android na mobilních telefonech a Chrome OS na chromeboocích. V současnosti na vývoji pracuje stovka vývojářů.

Nahrazení v brzké budoucnosti?

Android je zde již 11 let a za tu dobu si prošel rozsáhlými změnami a vývojem. Bohužel takto nejde pokračovat do nekonečna a je celkem jasné, že musí dříve nebo později dojít k rozsáhlé změně. Během vývoje se vždy musí učinit kompromisy, což se nakonec odráží v budoucím vývoji. Nabízí se tak například kompletní přepsání od základu, nebo vytvoření nového systému, který bude již vytvořen pro budoucí použití. Právě druhá varianta se zdá jako velmi reálná, vzhledem k tomu, že se v Googlu pracuje na novém systému nazvaném Fuchsia OS.

Již před nějakou dobou, kdy jsme se prvně dozvěděli o začátku vývoje, bylo jasné, že Fuchsia OS nenahradí ihned Android. Bohužel jsme netušili, kdy by se tak mělo stát. Nyní se objevují informace, že by Google mohl uvolnit nový systém pro zařízení v horizontu tří let, ale sám Google jasné reagoval na tuto spekulaci, že se tak nestane minimálně do pěti let.

Samozřejmě to neznamená, že by bychom měli spatřit Fuchsia OS ihned za 5 let, ale je to pravděpodobné. Ještě bude záležet, jak Google připraví veškeré nástroje pro vývojáře a co všechno nový systém nabídne. Již nyní se od něj očekává, že nahradí také Chrome OS.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat