Google Fuchsia OS dává o sobě vědět aktualizováno

Google Fuchsia OS dává o sobě vědět [aktualizováno]
2017-03-14T07:00:00+02:00
• 14. 3. 2017

Aktualizováno 14. 3.

V polovině minulého roku jsme se dozvěděli o novém operačním systému, který se začíná vyvíjet v Googlu. Vývojáři jej budují úplně od nuly, což znamená, že se ho můžeme klidně dočkat až za pár let. Za posledních 6 měsíců jsme nezaznamenali ani jednu zmínku.

Avšak v tomto týdnu vyslal do světa David Yang příspěvek na sociální síti Twitter, který byl odeslán právě ze systému Fuchsia OS. Konkrétně šlo o ukázku použití Flutter SDK, přičemž aplikace byla napsána v jazyce Dart – tomu se věnuje Filip Hráček přímo v Googlu. Z toho lze usuzovat, že si Google našel uplatnění pro jeho jazyk Dart, jenž byl zprvu určen pro Chrome.

Kromě této zajímavosti bylo zveřejněno i logo Fuchsia OS. Samozřejmě nelze nyní jednoznačně tvrdit, že si ponechá svou podobu i v den oficiálního uvedení na trh.

Původní článek 12. 8. 2016

Skoro každý rok se objevuje spekulace, že by Google mohl mít nějaký projekt, který spojí Android a Chrome OS, díky čemuž získá jeden operační systém pro všechna zařízení. Zatím se neukázala ani jedna informace, která by něco takového podpořila.

Google Fuchsia

Nyní se ale objevují informace o projektu Google Fuchsia, který se objevil v rámci GIT repositáře na stránkách googlesource.com. V tuto chvíli se ví, že novinka bude postavena na kernelech Magenta a LK. Ze specifikací kernelů vyplývá, že Google Fuchsia OS je určen pro malé systémy, smartphony a moderní počítače. Takže by se dalo očekávat, že by se jednalo o systém pro více druhů zařízení.

Na projektu se podílí Brian Swetland, který již pracoval například na Androidu. Taktéž má být zapojen Travis Geiselbrecht, jenž má své zásluhy na iOS, NewOS a webOS.

Google možná pracuje na zcela novém systému, který je budován úplně od základu. Pokud se takové informace potvrdí, bude to znamenat jedno – jen tak se nedočkáme funkčního systému. Vývoj může trvat i roky. Možná se Google připravuje na dobu, kdy Android i Chrome OS už nebudou stačit a bude potřeba přijít s něčím novým.

Zdroje: techaeris.com, fossbytes.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat