Apple by mohl odstranit výřez v displeji u iPhonu

Apple by mohl odstranit výřez v displeji u iPhonu
2018-11-14T13:59:06+02:00
• 14. 11. 2018
4

V loňském roce Apple oslavil již 10. narozeniny svého produktu iPhone, který změnil chápání telefonu jako takového. První generace iPhonu přinesla plnohodnotný dotykový displej a v té době i poměrně stabilní operační systém.

Apple se tedy musel při této příležitosti ukázat s něčím zcela novým a nevídaným, a to se také stalo – tedy alespoň do značné míry. Společnost s logem nakousnutého jablka představila iPhone X, který nabídl nový „bezrámečkový“ displej, jehož třešničkou na dortu byl výřez. 

Samozřejmě Apple na sociálních sítích schytal posměšky, ale ne na dlouho. Výřezu v displeji se totiž chytlo hned několik dalších výrobců, kteří jej aplikovali také na své mobilní přístroje. Na tom ale není vůbec nic špatného. Apple ale zřejmě není přesvědčen, že je tento výrazný prvek dokonalý. Proto chystá řešení, jak výřez z displeje nadobro odstranit. 

Místo výřezu otvor

Nespokojenost ze strany Applu dokazuje nedávno registrovaný patent, který byl podán již v červnu letošního roku. Dle zveřejněných dokumentů patent obsahuje nákres iPhonu, jehož ozdobou je kruhový otvor v pravém horním rohu displeje. A právě v této části by se měly nacházet veškeré potřebné senzory, a to včetně předního fotoaparátu. Pokud by se však Apple skutečně rozhodl upustit od výřezu v displeji, musel by vymyslet nové místo pro reproduktor. 

Podobný patent vlastní také jihokorejský výrobce Samsung. Na internetu se již nějaký ten pátek šušká, že by právě tento kruhový otvor mohl Samsung použít už v jednom ze svých následujících modelů. Nicméně, nový patent od Applu byl schválen teprve nedávno, přesněji 8. listopadu. Patent samozřejmě schválilo USPTO. V současné době nejsme schopni říci, kdy se takového designu dočkáme a jestli vůbec. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 14. 11. 2018, 14:33

Tohle neudělají, by byly blázni když investovali do FaceID 😂😂 i když je o ničem ale i tak.

Ján Valkovič

14. 11. 2018, 17:26

FaceID by možno mohol byť pod displejom. FaceID nerobí fotky, je to projektor, ktorý premieta na tvár 30000 bodiek a snímač, ktorý ich zosníma a tento obraz sa potom spracuje.
Zack Nelson (Jerry Rig Everything) rozoberal OnePlus 6T a ukázal aj snímač odtlačkov prstov pod displejom, je vlastne len kamera a zapnutý displej je z vnútra von čiastočne priesvitný, opačne nie.
Na prednú kameru sa to nedá použiť, ale FaceID nepotrebuje „vidieť“ ďaleko a sníma špecifický obraz, možno by mu stačilo to množstvo svetla, ktoré displej prepustí.

https://youtu.be/ix8eA6syk1Q (cca od 3:50)

Martin Jeřábek

VIP 14. 11. 2018, 19:08

No uvidíme ale myslím si že to tak jednoduché nebude. Uvidíme časem, ale myslím si že to tak brzy nebude, podle mě tak dva roky a možná se to objeví a nebo spíše FaceID skončí tak jako home buton.

Ján Valkovič

14. 11. 2018, 20:32

Apple sa biometrie pravdepodobne nezbavi, cize bud prejde na nieco ine, ale ake ma este moznosti? DNA? Duhovka? Pokial viem, na overovanei na zaklade DNA nie su technologie a skener duhovky pouziva Samsung
a zda sa, ze nie uspesne, v S10 uz vraj nebude.
Apple ma teda asi len 2 moznosti, bud sa vrati k TouchID, ale po tom ako tvrdil, ze FaceID je lepsi by navrat k TouchID bol zvlastny, aj keby mal ultrazvukovu citacku pod displejom. Alebo vyriesi ako pouzivat FaceID a nemat vyrez v displeji. Ale zatial je to len patent, Apple ho moze pouzit, ale aj nemusi a ak ho aj pouzije moze to byt pokojne o 2, 3 a mozno aj 4 roky.
Tlacitko a TouchID odisli kvoli vacsiemu displeju, nemyslim si, ze sa vratia.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat