Huawei si patentoval zajímavé provedení předního reproduktoru pro volání

Huawei si patentoval zajímavé provedení předního reproduktoru pro volání
2018-11-11T19:44:06+02:00
• 11. 11. 2018
4

Huawei si nechal začátkem listopadu patentovat u amerického, kupodivu ne u čínského, úřadu nový patent s novým pojetím reproduktoru pro telefonování. Na patentu je podivné, že modelový smartphone nemá zobrazenou selfie kameru. Nebo Huawei do budoucna počítá s kamerou poddisplejem, to však momentálně nevíme.

Netypické a trochu zpátečnické řešení

Huawei si podal k americkému úřadu podnět na schválení patentu s novým řešením reproduktoru pro telefonní hovory. Informace se objevila 6. listopadu na stránkách zmíněného úřadu.

Ze snímku můžeme vyčíst, že zařízení má celoobrazovkový displej, jen v horní části se nachází malý otvor pro prostor reproduktoru. Nikde není vidět přední kamera, a tak můžeme spekulovat, zda bude v umístěna pod povrchem, nebo zda nebude přítomna vůbec, nebo jestli bude zadní část vysouvací (což zatím dle zveřejněných nákresů nevypadá). Taktéž není zřejmé, zda displej bude přítomen i v části nad reproduktorem, či nikoli. Není ani jasné, proč si Huawei nechal patentovat tento mírně zpátečnický krok, když již ve dvou telefonech na trhu (Xiaomi Mi Mix a Vivo NEX S) je již implementován tzv. piezoelectrický reproduktor, který zvládne vysílat zvuk do ucha i přes displej, pod kterým je umístěn.

Zda a kdy vejde tento typ provedení předního reproduktoru do výroby, není vůbec jisté. Huawei nikdy nemusí tento patent použít a může se nějakým způsobem chránit před konkurencí, která by měla záměr ve vytvoření stejného způsobu s umístěním klasického reproduktoru, avšak v tomto případě celého ohraničeného displejem.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Krocil

12. 11. 2018, 10:19

Ta zelená barva je super inside joke :D

Martin Jeřábek

VIP 11. 11. 2018, 20:49

Napodobují LG klasika.

Přemysl Vaculík

VIP 11. 11. 2018, 21:52

A čím?

Martin Jeřábek

VIP 11. 11. 2018, 23:10

Ta díra, dále záda jsou dost stejné jako má LG u G7.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat