Galaxy Note 8 má zřejmě problém s nabíjením

Galaxy Note 8 má zřejmě problém s nabíjením
2017-12-28T14:07:58+02:00
• 28. 12. 2017
7

Samsung by rád zapomněl na aféru jménem Galaxy Note 7. Provedl určité změny v procesu výroby a zejména v oblasti testování. Dokonce investoval ještě víc prostředků do vývoje nových baterií. Následně jsme se dočkali Galaxy Note 8, který se těší dobrému zájmu a také hodnocení ze stran uživatelů.

Nyní se ale objevilo několik případů, že i tento model by mohl mít problém s energií. Netřeba se obávat podobného scénáře jako u předešlé generace. V tomto případě jde ve své podstatě o opačný efekt. Uživatelé reportují, že jakmile kapacita baterie klesne na nulu, zařízení se odmítá nabíjet a dokonce se ani nespustí.

Samsung již začal prošetřovat tento problém, ale zatím nemá dostatek informací k vyvození závěrů. Dle reportovaných problémů se odhaduje, že se jedná spíše o softwarový problém, než že by mělo jít o hardwarovou chybu.

Jak jde vidět na videu výše, Galaxy Note 8 nemá energii ani pro základní nastartování systému. Po napojení na nabíječku ani nezareaguje, aspoň v prvním momentu. Jakmile se uživatel snaží o spuštění po nějaké chvíli, problikne určitá část displeje, ale to je vše.

Samsung v tuto chvíli pouze radí majitelům, kteří se setkali s tímto problémem, aby mobil reklamovali u lokálních poboček nebo zastoupení. Dojde k výměně za nový kus, nebo repasovaný, zřejmě po souhlasu zákazníka.

Problém nebo chybička?

Od uvedení Galaxy Note 8 uběhla již nějaká doba, a i přes to se nedošlo na tuto komplikaci. Nikdo zřejmě nenechával zcela vybít mobil. Pravděpodobně s touto situací ani nepočítalo testovací oddělení Samsungu, jinak by se došlo na tuto komplikaci a mohlo dojít k nápravě.

Případně se jedná o ojedinělou chybu, která postihla zatím jen několik majitelů tohoto mobilu. Naštěstí se nejedná o závažný problém jako u předchozí generace. Je možné, že vše vyřeší softwarová aktualizace, případně Samsung softwarově zabrání absolutnímu vybití baterie. Nyní si musíme počkat, jak dopadne vyšetřování.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Litecky

29. 12. 2017, 9:18

Jen píčusomet nechává vybít do úplného vyštavení.

Pavel Leudium

29. 12. 2017, 0:32

taková blbost,že by se nikomu nevybil telefon,to snad ani nemyslíte vážně.

Chalid Ihmar

28. 12. 2017, 21:16

Takže Samsung porušil další zákon a to tentokrát fyzikální. Nicméně pokud se baterie navzdory třetímu termodynamickému zákonu i tak dostane na absolutní nulu a nechce nabíjet, tak je to spíš vlastnost než chyba :-D

Přemysl Vaculík

VIP 28. 12. 2017, 21:33

Nemyslel jsem teplotu, upraveno.

no uvidime u kolika lidi se to objevi. Pokud par kusu , muze jit o raritu. s8 zatim OK.

Tenhle problém jsem měl už s S7 Edge, v servisu ho na 15 minut připojili na nějakou jinou než dodavanou nabíječku a bylo po problému. Reklamace neuznana ????

Josef Pokorny

28. 12. 2017, 15:06

na to jak je drahej tak pořád nějaký problémy ůplně na to kašlou ale prachy to by chtěli zachvýli za telefon budou chtít jako za auto

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat