Nokia 7 – představení už tento týden? aktualizováno

Nokia 7 – představení už tento týden? [aktualizováno]
2017-10-17T13:00:44+02:00
• 17. 10. 2017

Aktualizováno 17. 10.

Ačkoliv se předpokládalo, že bychom se dalších modelů Nokia od HMD dočkali až začátkem příštího roku, tak jeden z nich může být představen ještě letos, konkrétně tento týden. V tuto chvíli se připravuje událost společnosti HMD, kde se očekává uvedení Nokie 7.

Mnoho informací není k dispozici, ale Nokia 7 by měla patřit do střední třídy. Jestliže se podíváme na současné portfólio, tak najdeme modely se Snapdragon 4xx a 8xx. Logicky z toho vyplývá, že další model zapadající do střední třídy by měl obsahovat Snapdragon 6xx. Dle spekulací Nokia 7 bude obsahovat Snapdragon 630. Zbylé specifikace nejsou známé, ani na úrovní spekulací. Můžeme jen odhadovat požití technologie OZO pro zvuk, 3 nebo 4 GB operační pamětí a úložiště o velikosti 32 GB.

Vše bychom se měli dozvědět již 19. října na akci pořádané v Číně. Pakliže se nastaví podobná strategie jako u Nokie 6, mohla by se novinka do Evropy podívat v prvním čtvrtletí příštího roku.

Původní článek 10. 10.

Už nějakou dobu se proslýchá, že by finská společnost mohla představit základní model Nokia 2. Kromě toho se v poslední době objevují rendery a informace o top modelu Nokia 9, který by mohl zapadat do prémiové řady smartphony se zakřivenými displeji. Dokonce se nedávno objevil další render.

Sice se postupem času dozvídáme o vlastnostech novinek, ale prozatím jsme neměli ani představu, kdy se jich dočkáme. Odhady jen zmiňovaly, že by se tak mohlo stát ke konci tohoto roku. Nyní ale koluje informace, že bychom novinky mohli uvítat na začátku roku 2018, čemuž by mohlo odpovídat představení na veletrhu. K dispozici jsou minimálně dva – CES v Las Vegas nebo MWC v Barceloně (pravděpodobnější).

Spekulace se navíc zmiňují o dalším modelu – Nokia 7. Do této chvíle jsme jen odhadovali možnou existenci, jakožto doplnění základní řady. K dispozici nejsou ani náznaky specifikací, ale dle některých zdrojů by se mělo jednat o dobře vybavený smartphone střední třídy.

Sice nenabídne výkon jako Nokie 8, ale v hardwaru bychom mohli najít Snapdragon 630/660. Nyní je otázka, jestli bude použit běžný foťák nebo duální. Na další informace, si budeme muset nějakou chvíli počkat.

Zdroje: pocketdroid.net, phonearena.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat