Galaxy S9 – čtečka na přední straně, ale ne v displeji? spekulace

Galaxy S9 – čtečka na přední straně, ale ne v displeji? [spekulace]
2017-10-25T07:20:26+02:00
• 25. 10. 2017
1

Samsung letos již nepředstaví jakýkoliv top model, takže se může začít spekulovat o novinkách, které se chystají na rok 2018. Kolem Galaxy S9 se objevilo již několik zmínek. Například máme počítat s nasazením Snapdragonu 845, s novou grafikou u verzí s procesorem Exynos nebo schopností pořizovat videa s rychlostí 1000 FPS. Taktéž se zmiňuje modularita.

Pravděpodobně nejočekávanější technologickou novinkou má být ale čtečka otisků prstů na přední straně. Zatím zde není ani jedna firma, která by dokázala nabídnout smartphone s displejem se zabudovanou čtečkou otisků, byť nějaké pokusy existují. Často se zmiňuje, že by právě Samsung mohl u Galaxy S9 nebo Galaxy Note 9 nabídnout tuto technologii, ale možná si budeme muset nějakou dobu počkat.

Nedávno zveřejněná patentová přihláška ukazuje, jak by mohl vypadat mezikrok Samsungu s umístěním čtečky na přední stranu za použití současného trendu minimálních rámečků. Korejský výrobce navrhl technologii, která by umístila potřebné senzory do spodní strany displeje. V podstatě by se jednalo podobné řešení, jako zvolila firma Essential s přední kamerou na svém zařízení, jen by byl výřez v dolní části displeje.

Samozřejmě se jedná o čirou spekulaci, že by se taková technologie mohla objevit u nadcházejících modelů. Patent nebo patentová přihláška automaticky neznamená nasazení technologie. Na druhou stranu se může jednat o celkem logický krok, než budou další technologie připravené pro komerční nasazení. Otázka je, jak by případní zákazníci přijali tento způsob řešení.

Zdroj: gsmarena.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Je mi celkem jedno jak se s tím poperou hlavně ať je zase na přední straně. Hlavně kvůli té čtečce na zádech jsem si nekoupil nový model.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat