iFixit rozebral Pixel 2 XL od Googlu

iFixit rozebral Pixel 2 XL od Googlu
2017-10-25T06:59:18+02:00
• 25. 10. 2017

Tradiční rozbor do posledního šroubku od techniků ze serveru iFixit se tentokrát dotkl žhavého modelu Pixel 2 XL od společnosti Google. Přestože jde o jeden z nejlepších zástupců, tak v celkovém hodnocení si rozhodně nevedl špatně oproti své konkurenci z nejvyšší třídy. Samotná voděodolnost podložená certifikací IP67 často dělá velký problém již při prvním rozevírání. V tomto případě problémy byly výjimečně minimální.

Konečné skóre 6/10 případným majitelům dává velkou šanci, že v servise jej bez problémů opraví. Na rozdíl od většiny telefonů z kovových a skleněných části se dokonce nemusí náročně otevírat. Za dodávkou jednotlivých částí stojí například Samsung (modul DDR4 RAM), LG (baterie) nebo STMicro (modul SIM). Nový procesor Pixel Visual Core toho o sobě moc neprozrazuje, ale to jen do té doby, než bude povolen aktualizací na Android 8.1 Oreo.

Z hodnocení nejvíce ubrala baterie a displej. Lepidlo nanesené těsně kolem okolních stěn se velmi těžko z baterie odstraňuje a větší zručnost vyžaduje tenký displej, který je špatně podepřen. Nicméně pěnové lepidlo alespoň usnadňuje celou práci. Závěrem zbývá vyzdvihnout to, že spoustu komponent je modulárních, takže po náročném odstranění displeje lze většina části jednoduše vyměnit a pouze 9 šroubků drží celou konstrukci při sobě.

Zdroj: ifixit.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat