Google Play má vyšší příjmy z prodeje her o 28 %, App Store dokonce o 34 %

Google Play má vyšší příjmy z prodeje her o 28 %, App Store dokonce o 34 %
2017-08-01T18:45:02+02:00
• 1. 8. 2017

Nedávno jsme pro vás psali o finančních výsledcích po druhém čtvrtletí tohoto roku, informovali jsme vás o některých výrobcích telefonů, taktéž jsme psali o tom, jak si vedl například Facebook nebo Twitter.

Nyní vám přinášíme informace o tom, jak si v meziročním kvartálním porovnání vedl obchod s aplikacemi, konkrétně v kategorii her, pro Android s názvem Google Play či obchod s aplikacemi s názvem App Store pro mobilní telefony iPhone od Applu. Agentura Sensor Tower sesbírala výsledky a zjistila, že se obchodu Google Play a App Store daří, nárůst tržeb oproti loňsku je u obou subjektů třetinový.

Více stáhnutí, více peněz z her

Byznys s hrami oproti loňskému roku vzrostl o 32 % z 9,2 miliard na 12,2 miliard amerických dolarů. Celkový příjem u obou subjektů tedy rostl, avšak větší nárůst zisků z prodeje her a doplňků v nich zaznamenali na platformě iOS.

Uživatelé utratili v meziročním srovnání více peněz, celkem o 34 %. A tak celkový příjem z aplikací na iOS přesáhl hranici sedmi miliard amerických dolarů a pomalu atakuje osmi miliardovou hranici. U Google Play, kde je sice více uživatelů, avšak více aplikací je zadarmo, utratili v druhém čtvrtletí tohoto roku všichni uživatelé na čtyři a půl miliardy amerických dolarů, což je 28% nárůst oproti loňskému druhému kvartálu, kdy tržby překročily hranici tři a půl miliardy dolarů.

Q2 2017 App Store Google Play Sensor Tower

Celkově vzrostl i počet stažení jednotlivých her, u obou platforem byl nárůst 19 %. U App Store činil nárůst pouhé dvě procenta, zatímco Google Play zaznamenalo 25% skok nahoru, kde se počet stažených her vyšplhal až na neuvěřitelné číslo 7,2 miliardy stáhnutí. Zatímco v App Store je číslo nižší, zde se počet stažení za celý kvartál zastavil na 2,1 miliardě. I přes třetinový počet stažení má App Store stále více peněz v příjmech než u Google Play.

Nejstahovanější a nejziskovější hrou v Q2 roku 2017 na obou platformách je aplikace Subway Surfers. Na App Store však vyhrála hra Honor of Kings (ten není na Google Play), Subways Surfers skončil až na osmém místě, zatímco na Google Play skončil na prvním místě. Druhé místo celkově obsadila hra Clash Royal a na třetím skončil My Talking Tom. Všechny tři celkově první hry jsou ke stažení zdarma, avšak hráči si mohou dokoupit různé doplňky přímo ve hře.

logo-app Subway Surfers Kiloo Zdarma ANDROID logo-app Subway Surfers Developer Zdarma iOS

Zdroje: sensortower.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat