Uvedení Androidu 8.0 sledujte zde aktualizováno

Uvedení Androidu 8.0 sledujte zde [aktualizováno]
2017-08-21T18:05:23+02:00
• 21. 8. 2017
5

Aktualizováno 21. 8.

Právě dnes se dočkáme oficiálního uvedení Androidu 8.0. Hlavní neznámou je v tuto chvíli název této verze. Nejčastěji se zmiňuje Oreo, ale ve hře je například Orellete. Vše podstatné se dozvíme z oficiálního živého přenosu z New Yorku.

Aktualizováno 18. 8.

Zatím jsme jen odhadovali, kdy by mohlo dojít k oficiálnímu uvedení Androidu 8.0, který je nyní dostupný pouze ve vývojářské verzi s označením Android O. Konečně Google uveřejnil konkrétní datum i čas představení. Na speciální stránce android.com/eclipse, která je mimo jiné věnovaná zatmění slunce nad územím USA, se uvádí, že se Androidu 8.0 dočkáme 21. srpna v pondělí ve 14:40 newyorského času, u nás tedy ve 20:40.

Pravděpodobně se nedočkáme představení nějaké velké novinky, o které bychom už dříve nevěděli. Nejzajímavější informací se tak stane oficiální název této verze.

Aktualizováno 12. 8.

Spekulace naznačovaly, že bychom se měli dočkat představení Androidu 8 už v tomto týdnu. Následně se ale objevily informace, že kvůli nespecifikovanému problému bylo uvedení odloženo na neurčito. Za informací stojí David Ruddock z webu Android Police. Následně uveřejnil informaci, že bychom se měli dočkat v 34. týdnu.

K celé situaci se vyjádřil i Evan Blass (@evleaks), který uvedl taktéž stejný časový rámec. Oba se shodují i na tom, že bychom se uvedení mohli dočkat dokonce 21. srpna, ve stejný den, jako bude zatmění Slunce nad územím USA.

Zatím se jedná o nepotvrzené spekulace a budeme si muset počkat na jakýkoliv náznak nebo zprávu od Googlu.

Původní článek 6. 8.

Objevily se spekulace, že očekávaný Android 8/O by mohl být představen již následující týden čili klidně zítra v pondělí 7. srpna 2017. S informací přišel na svém Twitter profilu redaktor ze serveru Androidpolice.com David Ruddock. Přibližné datum představení Androidu O se dozvěděl, když zjišťoval, kdy přijde oficiální aktualizace na telefon Google Pixel. Dle jeho slov mu bylo sděleno, že by oficiální verze mohla přijít do týdne.

Poslední Developer Preview byla představena 24. července a jedná se již o čtvrtou a finální testovací verzi. Nyní již se čeká na doopravení posledních chybiček a na představení oficiální stabilní verze. Jelikož informace o tom, že Android O přijde za týden, byla představena 2. srpna. Od středy již uplynulo několik dní a pokud je jeho tweet pravdivý, mohlo by k představení dojít nejpozději tuto středu 9. srpna.

https://twitter.com/RDR0b11/status/892805211395284992

Loni byl Android 7 představen 22. srpna. Pokud se dosavadní předpověď naplní, tak Google stanovil zveřejnění nového systému o dva týdny dříve. Doposud není ani známo jméno Androidu 8. Nejčastěji je s písmenem O skloňována sušenka Oreo.

Spekuluje se i o pochutině Oatmeal Cookie, avšak zaměstnanec Google Hiroshi Lockheimer, který se též podílí na vývoji Androidu, v březnu tohoto roku sdílel tweet s rotujícím dortíkem vyrobeným z Oreo sušenek, to vše doplnil tázavým smajlíkem.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com, androidcentral.com, ausdroid.net, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Soukup

19. 8. 2017, 12:30

Bude to s největší pravděpodobností Oreo

Blbost. Google prohlásil, že pojmenování verze androidu po komerční značce (KitKat) byla chyba a že to znovu neudělá. Takže pojmenování Oreo je velmi nepravděpodobné, pokud hodlají dodržet svá slova.

David Pilař

21. 8. 2017, 22:49

Tak očividně se jim to nakonec jako zas tak velká chyba nejevilo, když do toho šli znova :)

Jo, se zklamáním jsem pozoroval ten stream

Karel Čapka

VIP 22. 8. 2017, 23:26

Byl až příliš krátký.
Nebo se vám nezamlouvá spolupráce s Oreo?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat