Novinky v Androidu O – 4. díl

Novinky v Androidu O – 4. díl
2017-08-23T07:35:53+02:00
• 22. 5. 2017

Konečně zde máme první veřejnou beta verzi Androidu O, díky čemuž se dozvídáme o dalších novinkách.

Automatické zapnutí WiFi

Nabízí se možnost automatického zapnutí WiFi a připojení k uloženým sítím. Ale to není jediná podmínka – musí se jednat o kvalitní připojení.

Vlastní zvuky

V Androidu šlo nějakým způsobem nastavit vlastní zvuk pro vyzvánění, ale doposud se nejednalo o nativní možnost. To se ale mění, jelikož v přímo nastavení přibyla důležitá možnost – Přidat vyzváněcí tón.

Vyhledávání v nastavení

Možnost si dohledat nějaké položky přímo v nastavení je k dispozici nějakou dobu, ale nyní přišlo na upřesnění výsledků. Nově se u položek zobrazuje menší kontext, kde se daná položka nachází a co za ní vlastně je.

Detailnější informace o spotřebě

Google se pochlubil tím, že Android O má více šetřit energii. To se dotklo i na zobrazování statistik. Samozřejmě jsou zde stále informace o aplikacích, ale nově zjistíte, kolik daná aplikace spotřebovala během aktivního používání a kolik na pozadí.

Plynulejší animace

V Googlu se zaměřili i na animace. Ty totiž dopřávají efektu, že je systém plynulejší, a proto došlo na změny. Konkrétně bylo vyladění na přirozením pohybu. Novinka je to sice nepatrná a možná ji nepoznáte při první pohledu, ale může mít vliv na dojmy z používání systému.

Původní vs. nová animace

Přístup k widgetům

Možná jste se setkali s tím, že dlouho hledáte widget ke konkrétní aplikaci v rámci seznamu u launcheru. V Androidu O budete moci získat přístup pouhým podržením prstu na konkrétní aplikaci. Objeví se vám zkratky a pod nimi i widget k dané aplikaci. Bohužel novinka vyžaduje Pixel Launcher.

Lišta v novém

Hned na první pohled si jde všimnout, že lišta změnila barvu na šedou, přičemž i tlačítka rychlého nastavení se chovají jinak. Jedno stisknutí zpravidla udělá aktivaci nebo deaktivaci. Delší podržení vás přenese do nastavení. Pakliže je pod ikonou jakoby nabídka, zobrazí vám rozšířené možnosti.

Pozastavení aktualizace

Možná, že jste se již dostali do situace, kdy se stahuje aktualizace systému na WiFi, ale potřebovali jste ji jen pozastavit, jelikož se odpojíte od sítě. Doposud jste museli inicializovat stahování znovu po přerušení. Nově půjde dát pauzu a následně pokračovat ve stahování. Novinka je v rámci nové verze Google Play Services. Zatím nevíme, jestli se to týká jen Androidu O, nebo bude následně k dispozici pro všechny.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat