To nej z uplynulého týdne #36 – záplava novinek nejen z veletrhu IFA

To nej z uplynulého týdne #36 – záplava novinek nejen z veletrhu IFA
2014-09-07T15:50:34+02:00
• 7. 9. 2014

5G sítě ve vývoji

Už i Nokia plánuje budování nové generace mobilní sítě. V tuto chvíli se schyluje k vytvoření testovací 5G sítě, která by měla později nahradit současné LTE. Předpokládá se, že by se první uživatelé mohli připojit za několik let ve vybraných zemí.

5G

Smartphone s DVB-T tunerem na českém trhu

V asijských zemích je celkem běžné, aby smartphony měly navíc přijímač televizního digitálního signálu. U nás takřka nenajdete podobné modely, ale to mění společnost Kazam s mobilem TV 4.5.

TV45_02

Konec služby Twitpic

Poměrně populární služba pro fotografie, jež je závislá na Twitteru, končí. Důvodem má být právě sociální síť Twitter. Hlavním problémem jsou ochranné známky.

Twitpic

Moto X, Moto G a Moto 360

Motorola představila nové smartphony na tento rok bez jakékoliv předváděcí akce. V podstatě v určitou hodinu byly zveřejněny články na nejrůznějších webech po celém světě. Dočkali jsme se i koncových cen nejen u smartphonů, je známa i cena hodinek Moto 360. Ty se záhy začaly prodávat.

motox-plus-story-main-us-mobilekm3wrtnn

Huawei Ascend G7 a Ascend Mate7

Společnost Huawei mírně překvapila povedenými smartphony. Zároveň jsme se dozvěděli české koncové ceny. Model G7 zaujme 64bitovým procesorem a Mate7 celkem dobrou výbavou.

Screenshot (54)

Lumie 730 a 830

Nokia představila taktéž dva modely, které mají zapadnout do střední kategorie. Specifikace nejsou na nejvyšší úrovni. Zaujmou zejména fotografické schopnosti a líbivý design.

lumiadenim

HTC Desire 820

HTC si letos na nás nepřichystalo velké množství smartphonů. V podstatě jsme se dočkali již druhého modelu od tohoto výrobce, který má ve vnitřnostech 64bitový procesor – HTC Desire 820.

HTC-Desire-820_Tangerine-White.0

Samsung Galaxy Note 4, Note Edge a Gear VR

Jihokorejská společnost představila další generaci smartphonu Galaxy Note. Dokonce jsme se dočkali dvou variant. Model Note Edge nabízí totiž zahnutý displej. Dalo by se říci, že se jedná o pokus, jestli zákazníci chtějí takový smartphone.

Galaxy-Note-Edge-Specifications1

Asus představil hodinky s Androidem Wear

V základních specifikacích nenajdeme velké rozdíly v porovnání s konkurencí se stejným systémem. Liší se v designu a také v ceně. Prozatím se tedy jedná o dostupnější model. Bohužel nevíme, jak to bude s dostupností hodinek ZenWatch.

ASUS-ZenWatch-02

Facebook – 1 miliarda stažení na Androidu

V Obchodě Play najdeme aplikace, které již překonaly milník 1 miliardy stažení. Ovšem všechny doposud patřily samotnému Googlu. Facebook pro Android se tak stává první aplikací třetí strany s tímto milníkem.

facebook-pocet-stazeni

Meizu MX4

Společnost Meizu nedávno vstoupila na český trh skrze operátora O2. Následně jsme se dočkali představení nového top modelu MX4, který má výborný poměr mezi výkonem a cenou.

mx4-appearance-1

IFA 2014

Zároveň ke konci pracovního týdne došlo k představená mnoha novinek v rámci veletrhu IFA 2014 v Berlíně. Všechny články na toto téma najdete v naší rubrice.

Goodbye_Standardbild

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #35 – Lenovo oficiálně v Česku a první „64bitový“ mobil s Androidem

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat