Twitpic končí kvůli ochranným známkám

Twitpic končí kvůli ochranným známkám
2014-09-05T07:12:38+02:00
• 5. 9. 2014

Všichni obrací momentálně zrak na novinky, které jsou představovány na veletrhu IFA. Bohužel se včera objevila jedna nemilá zpráva. Služba Twitpic bude 25. září ukončena.

Twitpic

Pro ty z vás, kteří Twitpic neznají, jedná se o službu, která uživatelům umožňuje sdílet fotografie a videa na Twitter. Služba využívá uživatelská jména a hesla právě z Twitteru – doslova je závislá na API. Ostatní uživatelé, kteří sdílené příspěvky komentují,tak činí právě pomocí Twitteru. Kromě samotných úprav fotek a jejich sdílení jste také měli možnost prohlížet, jaké fotografie sdíleli ostatní uživatelé. Postupem času však Twitter představil svou vlastní službu pro sdílení a úpravu fotografií. Twitpic nicméně fungoval dále.

V krátké tiskové zprávě tvůrce této Twitpic oznámil, že 25. září bude služba ukončena. Zástupci Twitteru kontaktovali Twitpic a oznámili, že pokud Twitpic neustoupí od své ochranné známky, tak ztratí přístup k API Twitteru. Twitpic zažádal o ochrannou známku v roce 2009 a nedávno se dostal do fáze, kdy ostatní strany mohou vyjádřit své názory. A v tom okamžiku zástupci Twitteru oznámili, že službě bude odepřen přístup k jejich API, kdyby se nevzdala své značky.

Noah Everett, zakladatel Twitpicu, na blogu oznámil, že nemá dostatek finančních prostředků, aby mohl čelit tak velké společnosti jako je právě Twitter. Proto se rozhodl službu ukončit. V případě zájmů si budou moci uživatelé všechny své fotografie a videa stáhnout. V několika příštích dnech by pro tyto účely měla být vydána aktualizace.

 alltwitter-twitter-logo-bird-blue-white2

Zástupci Twitteru se k celé situaci vyjádřili velmi stroze. Litují toho, že tato služba musí skončit. V prohlášení mimo jiné stojí, že Twitter musí chránit svou značku, a to včetně ochranných známek. Jestli se něco na situaci v nejbližších dnech změní, budeme vás informovat. Nedá se však předpokládat, že by služba byla nakonec zachována.

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, blog.twitpic.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat