To nej z uplynulého týdne #9 – Nexus 6 a záplava novinek z MWC 2014

To nej z uplynulého týdne #9 – Nexus 6 a záplava novinek z MWC 2014
2014-03-02T13:32:59+02:00
• 2. 3. 2014

Začátek tohoto týdne se nesl v duchu největšího veletrhu mobilních technologií – Mobile World Congress. Došlo na představení mnohých novinek, mezi kterými můžeme vyzdvihnout Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Tablet Z2 nebo druhá generace Yota smartphonu. Na našem webu jste mohli taktéž najít srovnání specifikací nových vlajkových lodí společností Sony a Samsung.

SONY DSC

Další novinky z MWC:

Smartphony a tablety:

Zelená Nokia

Samostatnou kapitolu si zaslouží společnost Nokia, která na letošním veletrhu rozhodně překvapila. Očekávali jsme jeden smartphone s Androidem, ale nakonec jsme se dočkali rovnou tří novinek. Všechny zapadají do segmentu levnější mobilních telefonů. Ačkoliv mají systém od Googlu, tak nejsou vybaveny jeho službami a zejména samotným Obchodem Play.

nokia-X-and-X+-700x380

První jsme čekali, jestli se podaří nainstalovat jiné prostředí, jelikož základní je ve stylu Windows Phone. To se nakonec podařilo a uživatelé si mohou v podstatě zvolit jakýkoliv vzhled.

Pět dnů na to se objevily první zprávy z XDA Developers, kde již nyní najdete návody k instalaci Obchodu Play od Googlu. Dokonce se podařilo nainstalovat Google Launcher.

Opera Max začíná šetřit data

Tato novinka si dává za cíl úsporu mobilních dat na vašem smartphonu nebo tabletu. Ačkoliv jsme si ji mohli již dříve nainstalovat, tak až v tomto týdnu první uživatelé vyzkoušeli její možnosti. Odkaz

Opera-Max-to-Compress-Data-on-Android

Google Launcher téměř pro všechny

Dlouhou dobu mohli tento launcher požívat jen majitelé smartphonu Nexus 5, ale nyní došlo k jeho uvolnění do Obchodu Play. Bohužel je zatím omezen.

Screenshot_2014-02-26-19-40-43

Google Ara

Gigant z Mountain View si ponechal divizi ATAP z Motoroly, kde se vyvíjí jeden z prvních modulárních smartphonů. Projekt nese název Ara a již v tuto chvíli má svou vlastní vývojářskou konferenci, které se může účastnit kdokoliv.

ara.mosiac

Chromecast

Po delší době Google zpřístupnil SDK k tomuto malému zařízení, díky čemuž se začaly objevovat aplikace třetích stran. Po dlouhodobém testování vám přinášíme video recenzi.

Android 4.4 – další úskalí?

Nejnovější verze systému od Googlu odkrývá další vlastnost, která znevýhodňuje majitele smartphonů a tabletů s druhým úložištěm v podobě SD karty. Největší vliv má toto omezení na správce souborů. Odkaz

2013-05-20-07.41.51

Nexus 6

Mohli jsme očekávat, že první informace o dalším smartphonu od Googlu budou pocházet z neznámých zdrojů s označením „spekulace“. Nakonec nás překvapil Sundar Pichai, který nijak neskrýval přípravy týkající se Nexusu 6. Dokonce přibližně nastínil, kdy jej máme očekávat. Odkaz

nexus-6-concept

Hangouts a video zprávy

Majitelé iOS zařízení se jako první dočkali novinky v podobě možnosti zasílání video zpráv. Prozatím čekáme na uvedení této novinky pro platformu Android. Odkaz

iPhone_HangoutsList iPhone_PrivateHangout

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat