HP uvádí na trh Slate6 VoiceTab #MWC2014

HP uvádí na trh Slate6 VoiceTab #MWC2014
2014-02-24T06:30:02+02:00
• 24. 2. 2014

Zhruba před měsícem nám HP představilo dvojici zařízení s označením VoiceTab. Ta jsou však určena pro indický trh. Na MWC si pro nás HP připravilo chytrý telefon, který bude určený i pro jiné trhy. Konkrétně se jedná o HP Slate6 VoiceTab.

vs02-23_1828mn_verge_super_wide

Jak již z názvu napovídá, telefon bude disponovat 6palcovým displejem. Velikostí displeje bude soupeřit se zařízeními, jako je LG G Flex nebo Lumia 1520 od Nokie. Výrobce se při tvorbě zařízení nechal inspirovat modely od HTC nebo BlackBerry. To znamená, že na přední straně se kromě displeje dočkáme také mřížek pro reproduktor a mikrofon. Zadní strana telefonu je tvořena plastovým krytem, který by podle dostupných informací měl být odnímatelný. Zájemci si budou moci vybrat z 6 barevných variant.

vs02-23_1314mn_verge_super_wide

Samotný displej telefonu disponuje rozlišením 1280 x 720 a jedná se o IPS panel. Celý stroj by měl být poháněn 4jádrovým procesorem. Telefon je prozatím vybaven systémem Android ve verzi 4.2.2. Zástupci HP nicméně sdělili, že se ještě nejedná o úplně konečnou variantu, takže není vyloučeno, že při vydání bude mít telefon již aktuální verzi Android.  Telefon dále bude disponovat například podporou Dual-SIM a slotem pro paměťové karty. Samozřejmostí pak bude přítomnost zadního fotoaparátu s 5MPx. Pro pořizovaní videohovorů budou mít uživatelé ještě přední 2MPx fotoaparát.

HP-slate-6-voice-tab-635

Telefon bude stát 249 eur (6 815 Kč), takže bude chtít konkurovat zejména střední a nižší třídě chytrých telefonů. Podle informací by měl být brzy dostupný ve Velké Británii, Francii, Švédsku, Německu a Švýcarsku.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat