To nej z uplynulého týdne #11 – iOS 7.1 (8.0), Google hodinky a metro s mobilním připojením

To nej z uplynulého týdne #11 – iOS 7.1 (8.0), Google hodinky a metro s mobilním připojením
2014-03-16T16:00:50+02:00
• 16. 3. 2014

Dnes vychází 54. díl tohoto seriálu, který je navíc doplněn o podcast. K jeho tvorbě využíváme Hangouts On Air na sociální síti Google Plus. Živé vysílání můžete sledovat skrze G+, Youtube nebo i zde na webu. Taktéž lze pokládat dotazy (vkládejte je na stránce události k tomuto vysílání), na které se pokusíme odpovědět.

Po skončení bude k dispozici celý záznam v podobě videa na Youtube a také jako podcast, který si budete moci stáhnout ve formě MP3 souboru. Přehrávač a odkaz na audio naleznete po skončení živého vysílání pod článkem.

Google a SDK pro nositelné příslušenství

Sundar Pichai hned na začátku týdne uvedl, že v krátké době bude představeno SDK pro vývojáře a výrobce zaměřené na nositelná zařízení. Tím jsou myšleny chytré hodinky a náramky. Možná se tak připravuje na uvedení vlastního referenčního zařízení, o kterém se začíná spekulovat. Dokonce jsou k dispozici první uniklé specifikace.

Screenshot_26

Masivní nástup launcherů pro Android

Společnost Flurry představila statistiku vycházející z její reklamní sítě, kde uvádí, že launchery pro Android zažívají rekordní rozšíření. Už nyní launchery zaznamenaly vyšší rozšíření než za celý rok 2013.

maxresdefault

Dual-boot ohrožen?

Společnost Asus představila jeden z prvních Transformerů nabízející dva operační systémy, mezi kterými lze rychle přepínat. To se nemá líbit Googlu, který tlačí na to, aby byl celý projekt zrušen nebo minimálně pozastaven.

Google Microsoft

Asus nabídne chytré hodinky

Ačkoliv si na představení budeme muset ještě počkat, tak i přes to jsme se dozvěděli základní informace. Ty se týkají zejména způsobu ovládání. CEO společnosti se nevyhnul ani klíčovým problémům, když o hodinkách hovořil na jedné univerzitě.

Asus-SmartWatch-To-Be-Released-In-June-2014-600x350 (1)

HTC to opět neuhlídalo

Stává se již pravidlem to, že výrobcům unikají informace o připravovaných modelech. Tentokrát jsme se dočkali například vysvětlení, proč bude mít mobil HTC M8 (kódové označení) dvě kamery. Dokonce se objevily tapety na plochu z tohoto modelu.

m8

Apple vs. Samsung – další kolo bitev

Největší soudní spor je u konce a ihned začne další. Tentokrát Apple žádá licenční poplatek za pět patentů. Nejednalo by se o nijak překvapující zprávu, ale v tomto případě požaduje 40 dolarů za každý prodaný smartphone a tablet od Samsung.

TOR601_APPLE-SAMSUNG-TRIAL_1121_11

Na Slovensko míří hudba od Googlu

I naši sousedi si budou moci nakupovat hudbu z Obchodu Play. Součástí bude i neomezená služba Naplno, přičemž známe i ceny. Taktéž je přichystaná sleva, jako byla při spuštění u nás.

Google-Music

Nějako jako Netflix v Česku

V jedenáctém týdnu byla představena nová filmová služba, která láká na zajímavé a přijatelné ceny. Dočkáme se i aplikací pro Android a iOS.

Screenshot_28

Google aktualizoval aplikace

Google většinou představuje aktualizace aplikací ve středu, byť se občas objeví výjimka. Tentokrát se novinky týkají Map, Youtubu, Chromu Beta, Vyhledávání, Překladače a dalších. Následně jsme se dozvěděli o vylepšení Obchodu Play.

Google-Play

Do tunelů metra zřejmě zamíří mobilní signál

Čeští operátoři se dohodli na společném projektu, který by měl přinést cestujícím pražského metra mobilní připojení k internetu skrze 2G, 3G a později i LTE sítě. Konečné rozhodnutí o spuštění pilotního projektu nyní závisí na DPP.

metro

iOS 7.1 oficiálně, iOS 8 neoficiálně

V pondělí Apple vypustil do světa novou verzi systému, který nese označení 7.1 (recenze). Už po několika dnech se objevují první statistiky ze zámoří, které jasně hovoří o rychlém šíření. Mimo to se objevily první snímky obrazovek z iOS 8, které jsou doprovázeny taktéž prvotními informacemi.

71-jailbreak-5s

Třešničkou na dortu může být únik o připravovaných nových modelech tabletů iPad.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat