Google nechce dual-boot zařízení s Windows

Google nechce dual-boot zařízení s Windows
2014-03-10T09:00:45+02:00
• 10. 3. 2014

Zahraniční server DigiTimes přinesl zprávu, že společnost Google nesouhlasí u jedné z novinek od Asusu s nasazením možností výběru operačního systému mezi Androidem a Windows. Přitom podobných zařízení na letošních ročnících veletrhů CES nebo MWC jste mohli vidět v nepřeberném množství. V Mountain View tedy zřejmě stavějí do popředí obchodní plány před otevřeností platformy Android, což možná některé nepřekvapí vzhledem k prodejním číslům svého konkurenta.

Google Microsoft

Na tchajwanského výrobce údajně vynakládají tlak, aby prodejní plán s modelem Transformer Book Duet TD300 ještě o neupřesněnou dobu odložil. Tento hybridní tablet by měl být schopen běžet na systému Android společně s Windows 8.1, kterému může vyšší prodejnost na úkor Androidu jenom více prospět. Jakým způsobem z toho problému Asus vybruslí, doposud neobjasnil, i když obě strany pravděpodobně neuspokojí.

Microsoft cestu Androidu částečně nedávno otevřel při představení Nokie X, přičemž navíc od minulého roku nabádají své partnery k výrobě chytrých telefonů s možností dual-boot. Každopádně Google si zaslouží plné pochopení, když přihlédneme k tomu, že vozit konkurenci na vlastním úspěchu není zrovna smysluplné.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat