To nej z uplynulého týdne #39 – Android „M“, 10 miliónů iPhonů a kauza #BendGate

To nej z uplynulého týdne #39 – Android „M“, 10 miliónů iPhonů a kauza #BendGate
2014-09-28T14:27:22+02:00
• 28. 9. 2014
2

Android „M“

Pokud vlastníte Nexus 5 nebo Nexus 7, můžete si vyzkoušet developer preview Androidu L. Během několika týdnů nebo měsíců se dočkáme oficiálního vydání, ale jak se ukazuje, Google již pracuje na další verzi. Ta logicky nese označení Android „M“.

071812_Android_Mashmallow_wallpaper-1440x1080-650x487

Obchod Play nabídne více informací

Doposud jsme rozlišovali tři druhy aplikací – zdarma, placené a ty, co obsahují in-app nákupy. Abyste u posledního typu zjistili cenu jednotlivých položek, museli jste si aplikaci nebo hru nainstalovat. Nově se vše dozvíme na samotné kartě v Obchodu Play.

Screenshot (15)

První smartphone s Androidem oslavil 6 let

Od představení prvního mobilu se systémem Android uplynulo dlouhých 6 let. Model HTC Dream (T-Mobile G1) se stal legendou a z dnešního pohledu se jedná o unikátní zařízení. Mobil byl vybaven qwerty klávesnici, což už dnes není obvyklé.

t-mobile-g1-white

Zajímavá čísla kolem novinek Applu

Opět padl rekord, a to v počtu prodaných iPhonů. Za první tři dny se našlo 10 000 000 zákazníků. Mezi další úspěchy můžeme započítat i rychlost šíření nové verze iOS. Za 4 dny se tento systém v osmé verzí dostal na 46 % zařízení. Kromě toho jsme se dočkali již třetí verze, která opravuje chyby – iOS 8.0.2.

10 milions

Google Now a experimentální funkce

Jestliže chcete získat více z Google Now a máte na svém zařízení root, můžete vyzkoušet experimentální funkce, které nejsou běžně dostupné. Některé nabízejí už i Material Design.

Screenshot (18)

Kauza #BendGate

Už bývá pravidlem, že s každým představeným iPhone se objeví kauza poukazující na nějaký nedostatek. Tentokrát jsme se dočkali možného ohnutí většího modelu. Následně se objevily články a videa s hashtagem #BendGate. Apple tentokrát nic neponechal náhodě a zareagoval na tuto problematiku.

gsmarena_001 (4)

Google si začíná více diktovat

Výrobci zařízení s Androidem budou muset podepsat novou dohodu, kterou jim předkládá Google. Týká se zejména aplikací a služeb, které nalezneme ve smartphonech a tabletech. Avšak v tomto případě mohou získat i výrobci, jelikož by jim z toho mohl plynout zisk.

Powered-By-Android-HTC-One

Pozvánky

V tomto týdnu jste si mohli u nás přečíst dvě pozvánky na akce, které se zaměřují na technologie. Tentokrát potěšíme zejména čtenáře z Moravy. První akce se týká vývoje pro Android Wear a bude se konat v Ostravě. Druhá akce míří do Brna, kde na vás čekají taktéž přednášky a hlavně nejrůznější technologické hračky.

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #38 – Android One, klávesnice pro iOS a spousty aplikací

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Důležité je to z pohledu nás uživatelů, z pohledu Googlu jde o to, abychom nevědomky vstřebali co nejvíce jiných informací a byli ovlivněni… což se potažmo rovná tomu, že se necháme manipulovat a tím tvoříme zisk Googlu. A nejde jen o Google, dělají to tak všichni větší hráči na poli mobilním :-(

To důležitý v Play chybí stále. Velikost a verze aplikace. Je to schovaný až hooodně dole, přitom minimálně velikost bych očekával na základní obrazovce.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat