Nové iPhony – 10 milionů prodaných kusů za první 3 dny aktualizováno

Nové iPhony – 10 milionů prodaných kusů za první 3 dny [aktualizováno]
2014-09-22T18:09:34+02:00
• 22. 9. 2014
6

Aktualizováno 22.9.

Již předobjednávky naznačovaly rekordní zájem o nový iPhone 6 a iPhone 6 Plus. V pátek se nové modely začaly prodávat ve vybraných zemích jako USA, Německo a další. Je z toho jako obvykle nový rekord. Apple za první tři dny prodeje prodal celkem 10 miliónů iPhonů 6 a 6 Plus. Na druhou stranu, pokud se podíváme na stejný časový úsek při zahájení prodeje iPhonu 5s a 5c v loňském roce, tak to bylo tehdy pouze o milion méně – 9 miliónů kusů. U iPhone 5 to pak bylo 5 miliónů kusů.

10 milions

 

Nové iPhony dorazí na další trhy již tento pátek 26. září, Česká republika mezi nimi ale bohužel nefiguruje. Kdy se u nás nové modely začnou oficiálně prodávat, stále není jasné, hovoří se ale o konci října.

Aktualizováno 15.9.

O rekordních předprodejích nových iPhonů jsme vás již včera informovali. Dodnes ale nebylo známo, kolik kusů iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus bylo vlastně předobjednáno. Apple dnes vyslal do světa tiskovou zprávu, kde se tento údaj dozvídáme.

iphone_6_iphone_6_plus_white_hands_on

Za prvních 24 hodin prodeje Apple zaregistroval celkem 4 milióny předobjednávek iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus. Apple v tiskové zprávě nespecifikuje množství jednotlivých modelů. Pokud se podíváme do historie, například před 2 lety, se za stejný čas prodalo pouze 2 milióny kusů iPhonu 5. Nové iPhony se začnou prodávat na vybraných trzích již tento pátek. Další země budou následovat 26. září, Česká republika se ale mezi nimi nenachází.

Původní článek 14.9.

Apple představil nový iPhone 6 a jeho lehce vylepšenou verzi iPhone 6 Plus. Krátce na to začal předprodej pro americký trh, vztahující se na datum dodání 19. září. Nápor na e-shopy prodejců byl tak velký, až jim chvílemi kolabovaly systémy a vyskytly se technické problémy. Někteří současní uživatelé iOS si mohli zařízení rezervovat pomocí aplikace Apple Store, která je ke stažení na Apple App Store.

iPhone6-34R-SpGry_iPhone6Plus-34L-SpGry-flwr

Předobjednávky začaly ve 3 hodiny východního času v pátek ráno. V některých zemích stránky Applu nefungovaly. Po devadesáti minutách měl stále Apple problém s udržením chodu webu. Navzdory všem problémům to vypadá, že Apple nebude mít problém s distribucí iPhonu 6. Při objednávce na Apple Store uvidíte dopravu do 10 pracovních dnů. Ovšem iPhone 6 Plus byl v předprodeji během pár hodin vyprodán, tudíž si zájemci budou muset počkat až 4 týdny.

Zdroje: phonearena.com, apple.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Pöschl

Vysokoškolák obor IT, nadšenec nových technologií a nejen mobilních, začínající audiofil... Kontakt viz FB.

Komentáře

Koupil jsem 5S dokud jsou. Po 4S ještě rozměrově na iPhone zkousnutelnej. S.Jobs měl pravdu že 3,5 max 4″ lze pohodlně ovládat jednou rukou.
Další telefon který mám už tak lehce nejde (5″)…
Nemluvě o 5,5″ který jsem nedávno odprodal.
Vše co potřebuji vyřídím i na 4″…
Design iPhone a jedním tlačítkem pod displejem je povedený, ale jak teď začali tahat displej do šířky, tak je vidět jak na té povedenosti ztrácí…

zaujimave ze ked som mal galaxy note 2 ovladat sa jednou rukou dal :D hovori ti nieco slovo prehmat?

Galaxy Note 2 jsem měl taky, pokud jsem si udělal klávesnici pro 1 ruku, pak ano. Ale napsat smsku na křižovatce aniž by mi telefon někam padal, a že by to bylo bezpečné třeba za chůze, no o tom už ani nemluvě. Rozhodně se mi lépe drží vše do 4″ a nemusím se soustředit na psaní až tak, že bych byl nucen zastavit do klidové polohy, abych si ho náhodou nerozbil…

jano nemcek

15. 9. 2014, 10:47

A ze velke telefony nikto nebude chciet….

LEGOpanek Infernus

23. 9. 2014, 17:26

iSheeps koupěj všechno..

a dokonca majú už aj ohybne displaye a ja by som to nazval iyoga

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat