iOS 8 je již nainstalováno na 46 % zařízení aktualizováno

iOS 8 je již nainstalováno na 46 % zařízení [aktualizováno]
2014-09-23T20:40:02+02:00
• 23. 9. 2014

Aktualizováno 23.9.

Není to ani týden, co Apple vydal iOS ve verzi 8 a již se nachází téměř na polovině všech iOS zařízení. Nová verze zaujímá konkrétně podíl 46 procent, přičemž iOS 7 má podíl 49 procent. Ostatní starší verze iOS mají již jen mizivé zastoupení 5 procent. Podíl osmé verze jablečného systému bude s největší pravděpodobností ještě vzrůstat, jelikož všechny zařízení běžící na iOS 7 kromě iPhonu 4, ji podporují.

229x353xios_8_adoption-1.jpg.pagespeed.ic.NNnQmlETSe

Původní článek 19.9.

Ve středu Apple oficiálně vydal osmou verzi systému iOS. Na sociálních sítích jste si mohli všimnout, že během prvních chvil docházelo k menším problémům. Někteří uživatelé zaznamenali značné zpomalení stahování, nebo po nějakou dobu nebylo dostupné. Apple se s tím vyrovnal poměrně rychle a dle informací zapojil i CDN síť (Content Delivery Network) jakožto posilu pro servery.

Po pouhých 24 hodinách byl iOS 8 na 16 % zařízení, aspoň podle analýzy společnosti Mixpanel. Oficiální čísla zatím nejsou známá a budeme si muset počkat na vyjádření Applu. O podobném úspěchu si může Googlu jen nechat zdát, pokud tedy budeme počítat všechny smartphony s Androidem. Jiným výsledkům dojdeme, pokud bychom se soustředili jen na řadu Nexus.

screen-shot-2014-09-18-at-2-54-18-pm

Ačkoliv 16 % za 24 hodin je velmi dobrý výsledek, nepředčil rekord stanovený sedmou verzí systému od Applu. Nejrůznější analýzy uvádějí, že rychlost aktualizace nedosahuje na výsledky iOS 7. Tehdy se dostala tato verze systému na 38 % zařízení během 24 hodin.

ios8-adoption

Hlavním důvodem může být samotný význam sedmé verze. Za prvé se jí dostalo větší mediální podpory a za druhé obsahovala razantní designovou změnu.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat