Samsung konečně začíná podporovat plynulé aktualizace

Samsung konečně začíná podporovat plynulé aktualizace
2024-03-22T15:00:35+02:00
• 22. 3. 2024

Galaxy A55; zdroj: Dotekománie

Google se celkem hodně snaží co nejvíce vylepšit systém Android, zejména s ohledem na rychlost aktualizací a jejich plynulost. Ostatně naporcoval systém do takové míry, že dokonce může aktualizovat některé součástí i bez výrobce skrze Obchod Play. V roce 2016 zavedl plynulé aktualizace, tzv. „A/B (seamless) system updates“. Až nyní ale Samsung začíná zavádět tuto novinku.

Jeden restart

Plynulé aktualizace jsou podporovány u mnoha zařízení různých výrobců, ale zejména jsou dlouhou dobu k dispozici u Pixelů, tedy mobilů od Googlu. Tento typ aktualizace má několik výhod, nejen pro uživatele. V první řadě se systém aktualizace na pozadí, respektive se provede ve vedlejším oddílu. Následně stačí jedno restartování a mobil načte nový aktualizovaný systém. Pokud ale došlo k problémům, může se kdykoliv vrátit k původní verzi.

Dá se tedy říci, že v danou chvíli je vždy jedna verze funkční. Pokud je ale vše v pořádku, tak samotný restart je poměrně rychlý a uživatel může velmi rychle používat novou verzi systému. Původní varianta aktualizovala stávající verzi systému, během čehož nešlo používat mobil. Navíc, jestliže došlo k problému, tak mohlo dojít k poškození systému, což většinou vyústilo k návštěvě servisu. Samsung tedy až nyní po osmi letech začíná podporovat tuto verzi aktualizace mobilů.

gsmarena 003 (1) 230x500x

Zdroj: gsmarena

Asi byste čekali, že novinka bude u nějakého top modelu, ale ve skutečnosti Samsung implementoval tento aktualizační systém u Galaxy A55. Mobil se tedy aktualizuje na pozadí, přičemž se provede i verifikace. Pak stačí jeden restart a vše je hotovo. Dá se tedy předpokládat, že se tato novinka stane běžnou součástí mobilů.

Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně zásadní součást Androidu, tak neočekávejte, že by plynulé aktualizace byly dostupná u starší modelů. Pokud tedy máte například nejnovější Galaxy S24 Ultra, tak stále budete mít pomalý původní systém aktualizací.

@dotekomanie.cz

Nový dostupný Galaxy A55 je tady, jaké jsou novinky? #GalaxyA55

♬ původní zvuk – dotekomanie.cz

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat