Nokia se stane subznačkou, HMD přebírá otěže

Nokia se stane subznačkou, HMD přebírá otěže
2024-02-01T11:35:00+02:00
• 1. 2. 2024

Zdroj: HMD

V poslední době se hodně mluví o nové značce mobilních telefonů HMD. Sama společnost HMD Global již potvrdila příchod vlastních zařízení, ale musíme si počkat na představení první várky. Již nyní se objevily první obrázky a informace, ale k představení dojde asi až na veletrhu MWC. Mezitím jde vidět postupná změna v marketingu.

HMD v hlavní roli

V tomto týdnu dochází ke značným změnám v online prostředí kolem samotné značky mobilů Nokia. Profily na sociálních sítích jednoznačně oznamují, že budou ukončeny. Například MyNokia na sociální síti X uvádí, že 7. února dojde k ukončení fungování. Na profilu @nokiamobile se navíc uvádí, že pro informace a podporu kolem Nokia mobilů mají uživatelé navštívit @HMDglobal.

Screenshot (7) 589x212x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní stránka nokia.com/phones nyní přesměrovává návštěvníky na hmd.com. Ta již upřednostňuje novou značku HMD a vše je v novém stylu. Mobily Nokia ale zatím nikam nemizí. HMD Group si vlastně začíná budovat svou vlastní značku a mění svou online podobu. Také jsme se dočkali prvního videa, které představuje HMD.

HMD má navíc na dosti místech uvedeno, že se stále jedná o výrobce mobilů Nokia, ale samotná informace je tak trochu upozaděna. Je tak jasné, že zde máme nového hráče, respektive novou značku a myslí to vážně. Dá se tedy předpokládat, že mobily Nokia zde budou jen ve formě subznačky a HMD Global se bude více snažit prosazovat své vlastní mobily.

Mobily Nokia asi jen tak nezmizí, ale samotná značka začíná mizet z online prostředí. Je ale otázkou, jak dlouho bude ještě HMD vyrábět tato zařízení. Co se týče původní společnosti Nokia, tak ta zůstává a věnuje se svému byznysu kolem telekomunikací.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat