Snapdragon W5+ Gen 1 je nový procesor pro chytré hodinky

Snapdragon W5+ Gen 1 je nový procesor pro chytré hodinky
2022-07-19T18:22:51+02:00
• 19. 7. 2022

Zdroj: Qualcomm

Spekulovalo se, že by společnost mohla přijít s novými procesory pro chytré hodinky. Nedávno Qualcomm zveřejnil lehkou upoutávku a dnes zde máme novinku v podobě procesoru Snapdragon W5+ Gen 1. Jak je vidět, i zde opustil původní značení a jde ve stopách běžných procesorů pro počítače, mobily a tablety.

Snapdragon W5+ Gen 1

Doufali jsme, že Qualcomm konečně použije modernější výrobní technologii. Naštěstí jsme se této novinky dočkali a Snapdragon W5+ Gen 1 je postaven na 4nm technologii. To přináší značné výhody ve spojení s ostatními specifikacemi. I tak zde ale používá stále výpočetní jádra Cortex A53. Dle vyjádření společnosti je Snapdragon W5+ Gen 1 dvakrát rychlejší než předchozí generace Snapdragon Wear 4100+, což je dobrá zpráva.

Procesor dostal navíc funkce jako hluboký spánek nebo hibernace pro úsporu energie. Oficiální stanovisko uvádí, že nový procesor umožňuje o 50 % delší výdrž na jedno nabití. Součástí je i nový koprocesor pro méně náročné operace, jako zobrazování některých informací, času nebo měření senzorů. Vylepšení nastalo i v případě grafického čipu, jsou podporovány novější a rychlejší operační paměti a součástí je i jednotka pro strojové učení.

Snapdragon W5 Gen 1 cover 2 2000x1124x

Zdroj: Qualcomm

V rámci konektivity jsme se dočkali duální frekvence pro poziční systémy a Bluetooth 5.3. Qualcomm zapracoval i na velikosti. Snapdragon W5+ Gen 1 je přibližně o 30 % menší, takže v hodinkách zůstane více prostoru pro baterii nebo jiné senzory, případně mohou být o něco tenčí.

Samozřejmě bude existovat i verze Snapdragon W5 Gen 1, ale jediným rozdílem je absence koprocesoru pro nenáročné operace. To se ale dotkne spotřeby energie. Qualcomm prozrazuje, že první hodinky s tímto novým procesorem budou od společnosti Mobvoi.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat