Moderní chytré hodinky ve sportu: za stovky i desetitisíce komerční článek

Moderní chytré hodinky ve sportu: za stovky i desetitisíce [komerční článek]
2023-02-01T17:58:33+02:00
• 1. 2. 2023

Když se v dnešní době jdete projít do lesa nebo na cyklostezku, téměř každý běžec, kterého cestou potkáte, má na ruce chytré hodinky a v uších bezdrátová sluchátka. Sportovci se v současnosti bez technických vymožeností již téměř neobejdou. Proč? Nabízí spoustu možností, jak cvičení posunout na další úroveň.

Jsou levné varianty jen pro amatéry?

Ano i ne. Od chytrých hodinek každý očekává něco jiného. Někteří sportovci vyžadují plno funkcí i od obyčejného krokoměru a pak jsou zklamaní, že přístroj za pár korun nefunguje stejně jako ten za desítky tisíc. Jiným ale přístroj za několik stovek naprosto stačí.

Levné varianty chytrých hodinek jsou v dnešní době široce dostupné. Projděte si například Lidl leták a určitě v něm nějaké vhodné sportovní vybavení najdete. A nemusíte se bát – nejedná se o žádné druhořadé výrobky.

V podobných cenových relacích se pohybují i sportovní hodinky ve francouzském řetězci se sportovním oblečením a vybavením Decathlon. Cenově srovnatelné možnosti nabízí také výrobce mobilních telefonů Xiaomi.

Pokud se chcete začít věnovat sportu, je pořízení alespoň základních hodinek určitě dobrý nápad. Pomůže vám sledovat váš pokrok, a tak podpoří jak vaši motivaci, tak i sportovní výkony. Nejlevnější běžecké hodinky stojí pár stovek, není to tedy žádná závratná investice, které byste posléze litovali.

Jsou dražší hodinky vždy lepší?

V každé cenové relaci je možné vybírat z různých druhů chytrých hodinek. Určitě neplatí pravidlo, že čím vyšší cena, tím lepší výrobek. I mezi těmi levnějšími je možné nalézt kvalitní produkty. Vyšší cena totiž často souvisí i se samotnou značkou. Je proto dobré orientovat se podle konkrétních funkcí a parametrů, hodnocení a uživatelských recenzí.

Je však férové připustit, že mezi dražšími hodinkami se najdou skutečné poklady, které mají naprosto dechberoucí funkce. Je však nutné v těchto případech počítat s investicí několik desítek tisíc korun.

Mimo to má většina značek několik různých typů, které se od sebe na první pohled liší právě svou cenou. Některé jsou vybavené více funkcemi, zatímco jiné poskytují jen ty nejzákladnější možnosti. Každý zákazník si tak může zvolit podle svých možností a preferencí.

Nevíte, jak jste se dneska vyspali? Pořiďte si chytré hodinky!

Chytré hodinky mají plno funkcí a nejsou určené pouze pro sportovce. Jejich používání si mohou snadno oblíbit i lidé, u nichž sport nefiguruje na vrchních příčkách žebříčku hodnot.

Klasické ručičkové hodinky sice působí o něco elegantněji, chytré hodinky toho ale ví mnohem víc a mohou dokonce hlídat zdravotní stav svého majitele. Například jsou schopné měřit váš srdeční tep nebo hlídat kvalitu spánku.

Nehledě na to, že v dnešní době není těžké zvolit elegantnější variantu chytrých hodinek (například kombinaci s koženým páskem) a na displeji si navolit imitaci ručičkového ciferníku. Takové hodinky, ač sportovní, nekazí dojem ani tomu, jehož pracovním oděvem je oblek či kostýmek.

Jak vybrat chytré hodinky pro vás?

Nabídka chytrých hodinek na trhu je velmi široká a záleží jen na vás, které z nich si vyberete. Než se ale začnete poohlížet po tom, kterou barvu a design si zvolíte, zamyslete se nad tím, proč si tohoto pomocníka ve skutečnosti chcete pořídit. Na základě toho snadno vyberete funkce a stanovíte si rozpočet.

Pokud se necháte okouzlit vzhledem, cenou nebo značkou, můžete skončit s přístrojem, který nakonec skončí na dně některé z vašich zásuvek. A to by byla skutečně obrovská škoda. Vybírejte proto rozumně. Vhodně zvolený model se totiž může stát skvělým každodenním pomocníkem, který vám pomůže dosáhnout vytyčených cílů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat