Twitter mění vzhled hlavní obrazovky, nově nabízí dva taby aktualizováno

Twitter mění vzhled hlavní obrazovky, nově nabízí dva taby [aktualizováno]
2023-02-01T17:55:52+02:00
• 1. 2. 2023

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 1. 2.

Zatímco čekáme na aktualizaci aplikace Twitter, která by měla přinést možnost zapamatovat si záložku, kterou jsme naposledy používali, máme zde další aktualizaci. Vrací se hvězdička v horním pravém rohu. Tentokrát ale neobsahuje možnost třídění obsahu, jak tomu bylo dříve. Nově obsahuje možnost vypnutí nebo zapnutí záložky pro chronologické řazení obsahu.

screenshot 20230120 144148 1080x2340x screenshot 20230120 144152 1080x2340x

Zdroj: androidpolice (se souhlasem)

Aktualizováno 23. 1.

Změna hlavní obrazovky u aplikací i webového rozhraní přinesla dvě záložky. Jedna zobrazuje příspěvky řazené algoritmem, druhá pak nabízí chronologické řazení. Aktuální nastavení si nepamatuje, co jste si zvolili, takže pro chronologické řazení musíte vždy přepnout na druhou záložku. To se právě nesetkalo s kladnou odezvou. Elon Musk nyní uvedl na svém účtu, že dojde ke změně. S novou aktualizací si bude aplikace pamatovat, co bylo nastaveno. Vrací se tedy do jisté míry stav před zavedením změny, jen nyní budete mít jednodušší přepnutí.

Aktualizováno 20. 1.

Nakonec jsme si museli počkat jen několik dnů, aby byla nová verze rozložení hlavní obrazovky aplikace Twitter dostupná i ve verzi pro Android. Právě s nejnovější aktualizací by se vám měly zobrazit dvě záložky, přičemž se automaticky bude zobrazovat stream s algoritmickým řazením. Druhá, s označením Sledování, nabízí obsah s chronologickým řazením.

Screenshot 20230120 125750 1080x2340x Screenshot 20230120 125735 1080x2340x

Aktualizováno 14. 1.

Twitter změnil podobu hlavní obrazovky u aplikace pro iOS. Verze pro Android se dočká později také, ale zatím nevíme kdy. Mezitím došlo na změnu u webové verze, kde jsou sice dvě záložky, ale ještě nemají svůj překlad v češtině. Rozhodně se jedná o jednodušší +přepínání, ale na druhou stranu mizí možnost pevného nastavení.

Screenshot 41 893x338x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 11. 1.

Twitter stále prochází změnami a mnohdy se funkce objeví jen v několika zemích, přičemž jejich rozšiřování je někdy na dlouhé měsíce. V poslední době je ale každá změna pod drobnohledem, zejména od té doby, co firmu převzal Elon Musk. Nyní zde máme další poměrně zásadní změnu.

Únik dat na Twitteru: útočníci získali přes 200 milionů uživatelských záznamů

Na jedno gesto

Dlouhou dobu Twitter nabízel jen algoritmické řazení obsahu, takže jste neviděli obsah podle toho, kdy byl vydán. Jednoduše se vám nabízelo jen to, co by vás mohlo zaujmout. Následně jsme se dočkali změny a Twitter zavedl možnost chronologického řazení. Potřebovali jste jen párkrát kliknout a obsah byl zobrazen jako dřív.

Nedávno Elon Musk uvedl, že se změní hlavní obrazovka a také způsob přepínání. Nyní došlo k oznámení a máme zde dva taby na úvodní obrazovce. První se jmenuje For you, přičemž je řízen algoritmy. Druhý dostal označení Following a jeho obsah je čistě chronologický. Zde se zobrazují jen tweety od těch účtů, které sledujete. Největší výhodou je rozhodně přepínání, které je řešeno i gestem, případně stačí kliknout na název tabu.

ezgif 5 2665551032 198x429x

Zdroj: The Verge (se souhlasem)

Nedostatkem novinky je absence zapamatování nebo navolení, co se má zobrazit při každém spuštění aplikace. Jednoduše se vždy spustí na obrazovce For you. Změna první míří na majitele iOS zařízení, následně se dostane na Android.

Zdroje: theverge.com, twitter.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat