Google i Samsung spustí programy „oprav si sám“

Google i Samsung spustí programy „oprav si sám“
2022-04-09T11:30:07+02:00
• 9. 4. 2022

Zdroj: iFixit (se souhlasem)

Společnost Apple představila program, v rámci kterého bude možné zakoupit některé komponenty pro zařízení. Cílem je umožnit dostupnější způsob oprav, i například v domácím prostředí, pakliže dotyčný má zkušenosti a také nástroje pro takovou činnost. Samsung a Google představují něco podobného, ale jdou dál.

Apple již nebude poskytovat opravy na zařízení vedená v databázi jako ztracená

Prodloužení životnosti

Mobilní telefony používáme každý den a mnohdy to jde na nic vidět. Někdy ale utrpí závažné poškození a je nutné vyhledat servis nebo nějakou odbornou pomoc, aby bylo zařízení opraveno. Do této chvíle se firmy snažily, aby jakákoliv oprava byla spíše provedena v jejich centrech, ale hnutí zaměřující se na právo opravy kdekoliv v poslední době sílilo, i na politické úrovni. Díky tomu jsme se dočkali mnoha programů.

Nyní Google i Samsung představují další kroky, jejichž cílem je nabídnout majitelům těchto zařízení možnost, jak prodloužit samotnou životnost. Ve spolupráci se společností iFixit, která poskytuje komponenty, manuály i specifické nástroje pro opravu velkého množství zařízení, vznikla dohoda a vzájemná spolupráce.

Ve výsledku se dočkáme možnosti si zakoupit balíček pro opravu mobilních telefonů řad Pixel 6, Galaxy S20, Galaxy S21 a tabletu Galaxy Tab S7+, který bude obsahovat všechny potřebné nástroje, manuál a také konkrétní komponentu pro výměnu. Balíčky se budou mimo jiné prodávat i na území EU.

Samsung Care 2 1920x1281x

Zdroj: Samsung

Díky tomu si bude moci kdokoliv zakoupit například vše potřebné pro výměnu displeje. V balení bude dokonce i lepidlo, těsnění a také by zde mělo být i speciálně zkalibrované topné zařízení. Samozřejmě ale bude záležet na zkušenostech samotného uživatele, případně, jestli budou mít někoho, kdo s podobnými opravami má zkušenosti. Dle vyjádření společnosti budou Fix Kit balíčky nabízeny pro výměnu displeje, baterií, a další komponenty. Hlavní výhodou je, že vše bude originální a nebude nutné se spoléhat na repasované součástky, nebo z neoficiálních zdrojů.

V tuto chvíli si ale budeme muset počkat až do léta tohoto roku, kdy Samsung i Google představí všechny podrobnosti. Dočkáme se také cen a co všechno bude zahrnuto. Již nyní ale víme, že se jedná jen o začátek. Obě firmy chtějí postupně rozšiřovat podporovaná zařízení a také dostupnost součástek.

iFixit ale nebude jediná společnost, s kterou budou výše zmíněné společnosti spolupracovat. Navíc mezi partnery iFixit je například i Microsoft a další firmy se přidávají a nabídnou podobné programy.

Zdroje: neowin.net, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat