Sony začíná zbrojit proti novému iPhonu SE

Sony začíná zbrojit proti novému iPhonu SE
2022-03-12T19:30:56+02:00
• 12. 3. 2022

Zdroj: Sony

Společnost Sony směruje k představení nového zástupce v rámci řady Xperia Ace a nejnovější iPhone SE přispěl ke spuštění celého kolotoče, který telefon výrazně přibližuje. Poslední generace modelu Ace na mobilní trh dorazila koncem května loňského roku, takže aktuální spekulace v podstatě přichází ve správnou chvíli. Výrobce bude zařízení opět soustředit do střední třídy.

Zatím bez zázraků

Dnešní únik oproti předchůdci předpovídá kompaktnější konstrukci, ale s lehce silnější tloušťkou, a to přesněji o 0,2 mm. Vpředu můžeme vyhlížet displej o úhlopříčce 5,5 palce, výřez ve tvaru padající kapky a hlavně dokola poměrně silné rámečky. Uvnitř lze údajně očekávat 5G čip Snapdragon 888 od Qualcommu, 6GB paměť RAM po boku 128GB nebo 256GB interního úložiště.

sony xperia ace iii 1 5120x2880x

Zdroj: Zollege

Nicméně u procesoru by mohla dostat přednost spíše firma MediaTek. Dále zadní stranu asi obsadí jediný 13MPx objektiv fotoaparátu, LED blesk pro přisvětlení záznamů a článek baterie o velikosti 4 500 mAh. Tělo modelu rovněž odhaluje boční skener otisků prstů, 3,5mm sluchátkový jack, vstup pro USB-C kabel či zvýšenou voděodolnost pro uživatele přímo z Japonska.

Nástupce určitě poznáme ve více barevných variantách během měsíce května/června, přičemž prodejní cena má atakovat hranici 330 dolarů (tj. cca 7 597 Kč).

sony xperia ace iii 3 1024x684x sony xperia ace iii 2 1024x747x

Zdroj: Zollege

Zdroje: zollege.in, fonearena.com, phonearena.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat