Xperia Ace 2 oficiálně představena: kompaktní velikost pro nenáročné

Xperia Ace 2 oficiálně představena: kompaktní velikost pro nenáročné
2021-05-21T13:30:15+02:00
• 21. 5. 2021

Zdroj: Sony

2

V posledních několika týdnech došlo k únikům údajného zařízení Sony Xperia Ace 2. Jelikož spekulace byly více než přesvědčivé, bylo jen otázkou času, kdy bude zařízení oficiálně představeno. 

Xperia Ace 2

Nejmenší smartphone společnosti Sony bylo představeno v Japonsku a přichází s 5,5palcovým IPS LCD displejem s rozlišením HD+. Přední panel chrání Gorilla Glass 6. Přesné rozměry telefonu činí 140 x 69 x 8,9 mm, přičemž hmotnost se zastavila na 159 gramech. 

Xperia Ace 2

Zdroj: Sony

Xperia Ace 2 je však pouze 4G LTE zařízení. Jeho srdcem je procesor Helio P35. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak stará operační paměť s kapacitou 4 GB. Naopak pro soukromá data je připraveno vnitřní 64GB úložiště. To je ale naštěstí možné rozšířit pomocí microSD karty. 

Xperia Ace 2 disponuje ochranou proti vodě a prachu, neboť zde máme certifikaci IP68. Majitelé drátových sluchátek ocení 3,5mm jack konektor. Zadní stranu zdobí dvojice fotoaparátů – hlavní 13Mpx a 2Mpx hloubkový senzor. Naopak vpředu narazíte na fotoaparát s rozlišením 8 Mpx. Na boku zařízení se nachází čtečka otisků prstů, která je součástí hardwarového tlačítka pro vypnutí/zapnutí displeje. 

Přestože je Xperia Ace 2 kompaktní, disponuje 4 500mAh baterií, což by v kombinaci s energeticky účinným čipem a malou obrazovkou mělo vést k dostatečné výdrži. Cena byla (pro japonský trh) stanovena na zhruba 202 dolarů, přičemž prodej bude zahájen 28. května. Mezi barevnými varianty najdete černou, bílou a modrou.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaros 00071

22. 5. 2021, 15:16

Super… Kdy bude v EU?

Přemysl Vaculík

VIP 22. 5. 2021, 15:39

To ví jen Sony.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat