HarmonyOS 3.0 by mohl být vydán letos v červenci

HarmonyOS 3.0 by mohl být vydán letos v červenci
2022-01-05T12:05:23+02:00
• 5. 1. 2022

Zdroj: Gizmochina

Již poměrně dlouhou dobu, co čínský technologický gigant Huawei čelí americkým restrikcím, kvůli nimž byl nucen vyvinout vlastní operační systém HarmonyOS, zejména pak kvůli nucené absenci Google služeb. Aktuální verze HarmonyOS ve verzi 2.0 je dostupný pro většinu zařízení Huawei, včetně tabletu MatePad 11 (recenze), pro chytré hodinky Watch GT3 (recenze) je dokonce dostupná verze 2.1. Nyní ale na veřejnost začínají unikat zprávy, že Huawei pracuje na nové verzi systému, nový HarmonyOS 3.0 by tak měl uveden začátkem léta.

Harmonyos 3.0

Dle prozatím dostupných zpráv bychom se nové verze HarmonyOS mohli dočkat během července letošního roku. Jedná se ale o oznámení oficiální premiéry, je tak možné, že beta verze pro úzkou veřejnost budou dostupné již dříve. Na internetu kolují zvěsti, že oznámení HarmonyOS 3.0 proběhne ještě do konce prvního pololetí letošního roku, tedy dříve než v červenci. Huawei by také měl mít konferenci, na níž ukáže nové produkty, zda se ale bude jednat pouze o softwarové, nebo i hardwarové novinky, prozatím nevíme.

20210901 182305 4032x2268x

Zdroj: Dotekománie

Vývojářské preview HarmonyOS 3.0 je dostupná již od října loňského roku, kdy byla vydána na akci Huawei Developer Conference 2021. Nová verze se zaměřuje na tři klíčové oblasti – architektura systému, super terminál a jednotné aktualizace pro zařízení různých platforem. HarmonyOS je totiž „operační systém nové generace“, díky jednotnému vývojářskému jazyku je tak možné jej využívat na mnoha chytrých zařízeních. Novinka je údajně mnohem více optimalizovaná pro automatizaci nástrojů, díky čemuž má být její multiplatformní nasazení ještě snazší nezávisle na použitém hardwaru.

Společnost Huawei také oficiálně oznámila, že vydání HarmonyOS 3.0 Beta proběhne v prvním čtvrtletí roku, tedy do března, vývojáři tak budou mít dostatek času pro úpravu jednotlivých části systému.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat