Samsung také spolupracuje na Fuchsia OS od Googlu

Samsung také spolupracuje na Fuchsia OS od Googlu
2021-05-19T08:00:39+02:00
• 19. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Operační systém Android se stal velmi populární a každý rok se dočkáme nové verze. V tuto chvíli očekáváme Android 12. Nejedná se ale o jediný operační systém z dílny Googlu. Nabízí se například ještě Chrome OS a případně odnože Androidu samotného. Zároveň se ale pracuje na absolutní novince Fuchsia OS. Jak se ukazuje, Googlu se rozšiřuje portfolio partnerů.

Fuchsia OS si poradí s aplikacemi pro Android i Linux

Samsung a Fuchsia OS?

Původně Google uváděl, že Fuchsia OS není konkurencí nebo nástupcem Androidu a Chrome OS. Mělo se jednat o experiment, na kterém si chtěl zkoušet nové postupy a metody. V podstatě herní hřiště pro vývojáře, kde získají znalosti a zkušenosti pro vylepšení stávajících systémů. Po nějaké době ale došlo ke změně směru a Google se věnuje Fuchsia OS ve větší míře. Dokonce nedávno otevřel možnost spolupráce pro vývojáře a případné partnery.

Google otáčí, Fuchsia OS už není experiment

Například i Huawei spolupracoval svého času na tomto systému, respektive přispěl u některých součástí. Nyní se ukazuje, že dalším partnerem je Samsung. Tato firma přispěla souborovým systémem F2FS (Flash-Friendly File System), který se používá u některých mobilů se systémem Android, přičemž u se například objevuje u Samsungu od modelu Galaxy Note 10.

stazeny soubor 373x135x

Zdroj: Google

Nepředpokládá se, že by Fuchsia OS byla postavena na F2FS. Spíše bude podporovat tento typ při připojení k zařízení k novému systému. Ale to je jen předpoklad. V tomto případě je Samsung přímo uveden jako autor, takže není pochyb o spolupráci.

Bohužel se dá zatím velmi těžce sledovat, kdo ještě spolupracuje na Fuchsia OS. Můžeme jen odhadnout, že Google začíná nabírat partnery v podobě výrobců zařízení, aby v době představení první stabilní verze Fuchsia OS byla zajištěna dostatečná podpora mezi výrobci a přechod z Androidu byl co nejplynulejší.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat