Android 12 zřejmě nabídne větší grafickou proměnu za poslední roky

Android 12 zřejmě nabídne větší grafickou proměnu za poslední roky
2021-05-15T19:30:32+02:00
• 15. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Android 12 je již nyní k dispozici ve formě Developer Preview a již v následujícím týdnu o něm bude Google hovořit více na své vývojářské konferenci Google I/O. Zpravidla se bude jednat o novinky pro vývojáře, kteří tak budou moci lépe upravit své aplikace, případně vytvořit úplně nové. Jon Prosser ale nyní přichází s uniklým videem a ukazuje, co nás bude čekat.

Pixel 6 údajně na prvních obrázcích

Android 12 bude i o designu

O mnoha novinkách jsme vás již informovali, co se vlastně bude nacházet v samotném Androidu 12. Jsou zde ale některé části, které ještě nejsou aktivované. Doposud jsme mohli jen čekat na oficiální vyjádření, případně představení nebo na zkušené vývojáře, kteří je umí aktivovat.

Google zveřejnil Android 12 Developer Preview 3 [aktualizováno]

Jon Prosser ale získal zřejmě oficiální video. To lze vidět v další epizodě Youtube kanálu FRONT PAGE TECH. Pokud chcete vidět přímo danou ukázku, skočte do času 6 minut a 30 sekund.

Ve své podstatě Google chystá více animací a více zakulacených prvků, které budou i větší. Zřejmě se tak dočkáme pořádné změny, aspoň v porovnání s minulými verzemi. Samotná ukázka oficiálního videa je natočená mobilním telefonem z displeje, takže jsou zde pochybnosti o věrohodnosti, ale vzhledem k tomu, co se již podařilo objevit ve zdrojových kódech, tak se asi můžeme připravit na větší změny.

Google se asi letos bude více věnovat widgetům, a to i z pohledu designu. Toto vše se ale bude týkat čisté verze systému a je otázkou, jestli všechny tyto změny a novinky převezmou výrobci, nebo se spolehnou jen na své nadstavby.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No jestli to nebude fake tak jako majitel Iphonu 12 mini a Pixelu 4a 5G se budu cítit i na Pixelu jako v iOS. Ještě tam vidím podobu s One UI teda 😀😀😀

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat