Snapdragon Sound zajistí kvalitní zvuk pro bezdrátový poslech

Snapdragon Sound zajistí kvalitní zvuk pro bezdrátový poslech
2021-03-06T15:00:17+02:00
• 6. 3. 2021

Zdroj: Qualcomm

Společnost Qualcomm je známá především jako výrobce procesorových čipů Snapdragon pro mobilní zařízení. Nově přichází na trh s obchodní značkou Snapdragon Sound, která by měla přinést optimalizaci mobilního hardwaru pro vysoce kvalitní zvuk přes bezdrátový přenos.

Snapdragon 888 je nový procesor pro top modely

Lepší poslech přes bluetooth díky Snapdragon Sound

Bezdrátová sluchátka se těší stále větší oblibě, a proto se tato americká společnost chce zaměřit na ještě lepší zvukový zážitek. Technologie Snapdragon Sound bude založena na platformě poslední čipové sady Snapdragon 888, která je nástupcem předchozí čipové sady 865+. Kromě toho bude Snapdragon Sound využívat technologie FastConnect 6900, QCC514x, QCC515x a QCC3056 Bluetooth Audio SoCs.

Dále budou zařízení, vybaveny certifikací Sound, využívat technologie Qualcomm ANC, AptX Adaptive, AptX Voice, Aqstic audio a Qualcomm Audio and Voice Communication Suite. V současné době tyto technologie nejsou obsaženy v žádném zařízení. Bude se tedy jednat o zbrusu novou technologickou výbavu a předpokládáme, že touto certifikací budou vybaveny budoucí modely vyšší třídy.

Zdroj: Qualcomm

Generální ředitel Voice, Music and Wearables, Qualcomm Technologies International – James Chapman říká, že společnost chce přinést inovativní řešení pro oblast streamování hudby, videokonferencí a hraní her. V současné době zvukové komponenty společnosti Qualcomm využívají již značky jako například Bose, Jabra, 1More, nebo Sennheiser. Qualcomm tedy v oblasti technologií pro poskytování vysoké kvality zvuku není žádným nováčkem.

Snapdragon Sound kromě poslechu hudby ve vysoké kvalitě poskytne i lepší kvalitu hlasových hovorů a nižší latenci zvuku při hraní her a to až 89 milisekund. Oznámení společnosti Qualcomm navazuje na nedávné oznámení společnosti Spotify, která chce tento rok přinést bezdrátové streamování hudby v HD kvalitě. Bude se jednat o funkci pro prémiové uživatele. Pro využívání této novinky bude nutné mít právě zařízení s certifikací Sound.

Certifikaci Sound získají nová budoucí zařízení. Ta stávající nebudou novou certifikací vybavena. První produkty se očekávají v následujících měsících. Jako první partneři byli oznámení společnosti Xiaomi a Audio-Technica.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat