Instagram plánuje další novinky: affiliate program, blokování klíčových slov ve zprávách a další

Instagram plánuje další novinky: affiliate program, blokování klíčových slov ve zprávách a další
2021-03-06T16:30:59+02:00
• 6. 3. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Instagram v poslední době chrlí jednu novinku za druhou. Jednou z nejvýraznějších byla funkce Reels. Ta přinesla kanál krátkých videí v podobném stylu, jaký nabízí platforma Tik Tok. Nyní jsou na obzoru, jak se zdá, novinky další.

Instagram připravuje další novinky?

Poslední novinkou byla integrace funkce Reels pro odlehčenou verzi aplikace Instagram Lite. Ta je dostupná pro platformu Android a je určena pro méně výkonné zařízení. Podle twitterového účtu Android vývojáře a reverzního inženýra – Alessandra Paluzziho Instagram chystá další novinky. Mezi ty zásadní patří spuštění affiliate programu pro autorské účty a možnost blokování klíčových slov v soukromých zprávách.

Instagram paluzzi 2 566x810x

Zdroj: twitter.com/alex193a

Affiliate program bude dostupný v sekci pro autory. Ti budou tak mít možnost a prostor nabídnout svůj obsah na platformě Instagramu. Registrace do systému proběhne v několika jednoduchých krocích, nicméně nemusí být v začátku dostupná pro všechny uživatele.

Další plánovanou novinkou by mohla být možnost blokování klíčových slov v soukromých zprávách. Možnost nastavení bude dostupná v sekci ochrany osobních údajů. Uživatelé budou mít možnost přidávat klíčová slova na základě kterých pak bude aplikace zprávy, která budou klíčová slova obsahovat, blokovat. Rovněž bude možné nastavení aplikovat pro všechny, nebo pouze konkrétní účty.

Instagram paluzzi 1 575x639x

Zdroj: twitter.com/alex193a

Podle Paluzziho Instagram také pracuje na možnosti automatické úpravy jasu u fotografií v příspěvcích. Tato funkce nese v tuto chvíli pracovní označení Brightness.AI. Všechny tyto nové funkce se aktuálně nacházejí ve vývojovém stádiu a není znám termín jejich uvedení pro produkční verzi aplikace Instagram.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat