Samsung si pohrává s displeji u nadcházejících ohebných novinek

Samsung si pohrává s displeji u nadcházejících ohebných novinek
2020-12-28T13:30:16+02:00
• 28. 12. 2020

Galaxy Z Fold 2; Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Samsung se vrhl do ohebných telefonů s flexibilními displeji po hlavě a představil již několik modelů. Každou novinkou vylepšuje technologii a zřejmě nehodlá jen tak polevit. Již nyní se objevily informace, že Samsung údajně představí příští rok hned čtyři ohebné telefony. Nepůjde jen ale o běžné navýšení specifikací, případně snížení a úpravy cen. Opět tak trochu mění strategii a jeden z modelů nahradí končící sérii Note.

Změny v displejích

V tuto chvíli minimálně víme o třech chystaných novinkách. Nabídne se Galaxy Fold 3, následně Galaxy Z Flip 3 a Galaxy Z Flip Lite. Je celkem jasné, že poslední jmenovaný bude cenově dostupnou variantou, která asi bude oslabena na specifikacích, ne na technologii ohýbání. I tak ale nepředpokládáme, že by se cena razantně snížila. Stále bude spadat mezi ty dražší modely na trhu.

Galaxy Z Flip 3 a Galaxy Z Flip Lite budou mít stejnou úhlopříčku displeje, konkrétně se nabídne 7,7 palců. V porovnání s předchozí generací Galaxy Z Flip 5G naroste zobrazovací panel o 0,03 palce. Nejedná se o výraznou změnu, ale minimálně po designové stránce a velikosti se budou novinky Galaxy Z Flip 3 a Galaxy Z Flip Lite stejné, jen se budou lišit specifikacemi.

Galaxy Z Fold 2

Galaxy Z Fold 2; Zdroj: Dotekomanie.cz

Samsung ale zřejmě změní displej u Galaxy Fold 3. Mělo by dojít ke snížení o obou panelů. Vnitřní bude mít místo 7,59 palců rovnou 7,55 palců, a vnější klesne z 6,23 na 6,21 palců. Na první pohled se jedná o nepodstatné změny, ale právě jen toto drobné zmenšení údajně nachystá dostatek prostoru pro integrovaný stylus S Pen. Je ale otázkou, jak moc vydrží ohebný panel, když po něm budete denně jezdit plastovým stylusem.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemku v článku níže píšete o ohebném bezpečnostním skle a tak zřejmě to vyřeší problém s ježděním stylusem po skle

Přemysl Vaculík

VIP 28. 12. 2020, 15:58

Ano, může, ale vzhledem k tomu, že ještě neznáme, co to vlastně bude, jestli sklo nebo něco jako sklo, tak je těžké soudit. Pochybuji, že odolá ježdění stylusem a ohybem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat