Oficiálně: propojují se komunikace Messengeru a Instagramu aktualizováno

Oficiálně: propojují se komunikace Messengeru a Instagramu [aktualizováno]
2020-09-30T18:50:43+02:00
• 30. 9. 2020

Zdroj: The Verge

4

Aktualizováno 30. 9.

Minulý měsíc se podařilo zaznamenat, že začíná testování propojení platforem Instagram a Messenger na úrovni komunikace. Dnes společnost Facebook představila toto propojení, což si vyžádalo změny klientů na obou stranách. Nejvíce se úpravy dotknou Instagramu, který takto dostane například mizející zprávy, možnost společného sledování a podobně. Novinky najdeme také v nastavení Instagramu z pohledu soukromí. Obě platformy jsou více méně nezávislé, ale pro komunikaci napříč platformami vám postačí jen jedna z aplikací.

instagram messenger 1 890x850x

Zdroj: Facebook

Aktualizováno 17. 8.

Informovali jsme vás i začátku propojení komunikačních funkcí Messengeru do Instagramu, ale věděli jsme, jak prostředí konkrétně vypadá, a ani kdy bude funkce kompletní k dispozici. Web AndroidPolice nyní informuje, že novinka se objevuje na globální úrovni, přičemž je zřejmě rozfázovaná do několika vln. Facebook pravděpodobně aktivuje novou možnost u uživatelů skrze své servery. Jednoduše se dá říci, že Instragram má místo DM rovnou celý Messenger. Novinka se objevuje na Androidu i iOS, takže stačí nyní čekat, až se vám nabídne.

instagram new chat 3 720x1280x instagram new chat 1 1080x1715x

Zdroj: androidpolice.com

Původní článek 16. 8.

Na začátku minulého roku společnost Facebook oznámila, že dojde k propojení komunikačních služeb Messenger, Instagram a WhatsApp. V tomto případě nemá vzniknout nová aplikace nebo služba, jen bude možné komunikovat napříč aplikacemi, takže uživatelé budou moci například z WhatsApp napsat uživateli, který je na Messengeru. Například Messenger a Instagram mají již jednu funkci společnou, ale jednalo se jen o začátek. Nyní zde máme další novinku u těchto služeb.

Instagram a Messenger

Ještě minulý rok došlo na oznámení, že do Instagramu zamíří technologie z Messengeru. Facebook celou dobu pracoval na technickém zázemí, aby propojení mohlo být napříč službami realizovatelné. Ostatně obě platformy používaly odlišné možnosti a funkce.

Nyní se začala u některých uživatelů objevovat aktualizace v aplikaci Instagram, která slibuje nové možnosti v rámci soukromé konverzace. Například lze reagovat pomocí emoji nebo barevné chaty. Jak je vidět na obrázku níže, uživatel může přijmout novou aktualizaci, případně ji odmítnout, ale předpokládáme, že následně bude povinná.

instamessengermerge00 1220x813x

Zdroj: The Verge

Po aktualizaci se změní ikona soukromých zpráv a indikuje, že je k dispozici Messenger. Bohužel zatím nemáme k dispozici více obrázků, jelikož se jedná jen o informaci. Novinka má být aktivní později. Zatím tedy můžeme říci, že z Instagramu se stává v podstatě klient pro Messenger, přičemž dosavadní komunikace bude zachována.

Image from iOS 1242x587x

Zdroj: The Verge

V tomto případě je přechod poměrně jednodušší. Otázkou je, jak bude vypadat propojení těchto dvou služeb s WhatsApp. Facebook musí řešit integraci stejných funkcí a podporu pro ty, co nejsou obsaženy v dalších službách. Předpokládáme, že celý proces propojení a nasazení u uživatelů zabere ještě několik měsíců. Zatím není stanovený termín, do kdy má být vše hotové.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ondra Kalousek

30. 9. 2020, 23:36

A o kolik bude aplikace Instagramu větší?

Bude na to potřeba účet na Messengeru?

Přemysl Vaculík

VIP 17. 8. 2020, 16:36

Právě že ne, ale budeš moci z Instagramu komunikovat s kýmkoliv z Messengeru.

Martin Graulich

16. 8. 2020, 16:16

By bylo supe, kdyby se programy od FB propojili :) kéž by mohla být jedna registrace přes mobilni číslo a tu používat v mém případě na Messengeru a má WhatsApp byl by spokojen

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat