Do Instagramu zamíří technologie Messengeru

Do Instagramu zamíří technologie Messengeru
2019-08-08T10:00:24+02:00
• 8. 8. 2019

V dubnu tohoto roku jsme se dozvěděli, že Facebook oficiálně plánuje propojit WhatsApp, Messenger a Instagram, aby byla možná komunikace mezi uživateli napříč platformami. Nejedná se zrovna o jednoduchý proces. Vývojáři zřejmě již nyní pracují na přípravách a prvního výsledku bychom se mohli dočkat na konci tohoto roku, možná až v tom dalším.

Facebook pozmění názvy Instagramu a WhatsAppu

Instagram s funkcemi Messengeru

Redakce Bloomberg získala interní informace, že Facebook začíná provádět změny v rámci sociální sítě Instagram. Konkrétně se novinky týkají části Instagram Direct, která slouží pro běžnou komunikaci mezi uživateli v rámci této sítě. Tým stojící za vývojem se nyní zodpovídá přímo divizi Facebook Messenger.

Cílem tohoto spojení je nahrazení současné technologie Instagram Direct za tu, co se používá u komunikační platformy Messenger. Jednoduše řečeno, bude použita stejná technologie. Co se ale týče funkcí, vzhledu nebo čehokoliv, co vidí sám uživatel, neměl by zaznamenat jakoukoliv změnu.

Cílem této předělávky je budoucí propojení platforem, aby uživatelé mohli komunikovat mezi sebou a bylo zároveň jedno, jestli se nacházejí na Instagramu nebo Messengeru. Skoro by se dalo říci, že Instagram Direct bude jen „přebarvená“ verze Messengeru, jen to asi nikdo nepozná.

Nikdo by si neměl následně všimnout, že došlo ke změně. Vzhled i funkce budou zachovány. Otázkou je, jestli se dočkáme někdy v budoucnu funkcí a možností u Instagramu, které jsou nyní dostupné u Messengeru. Nyní si musíme počkat na oficiální oznámení této novinky. Vývoj a testování zabere nějaký čas, takže vše může trvat několik měsíců. Otázkou je, jestli dojde ke stejné změně i u služby WhatsApp, nebo Facebook použije jiné řešení propojení.

Zdroje: bloomberg.com, 9to5mac.com, spreadprivacy.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat