Instagram Reels přichází pro všechny aktualizováno

Instagram Reels přichází pro všechny [aktualizováno]
2020-08-06T09:30:21+02:00
• 6. 8. 2020

Aktualizováno 6. 8.

instagram před půl rokem představil novinku Reels jakožto konkurenta pro TikTok. Dostupnost byla limitovaná na vybrané trhy, ale nyní jsme se dočkali oznámení, že funkce je nově dostupná pro všechny. Nyní byste měli mít v rámci editoru Příběhů dostupnou novou funkci pro tvoření krátkých hudebních videí ve stylu TikToku. Případně se u vás objeví v horizontu dnů nebo týdne. Spuštění na globálním trhu přichází v době, kdy USA zvažuje zablokování TikToku, případně se zvažuje převzetí působení Microsoftem na některých trzích.

109003721 576410159699851 32685089375323731 n 1600x1491x

Zdroj: Instagram

Původní článek 15. 11.

Jedna z nejrychleji rostoucích sociálních sítí na světě, tedy Instagram, představilo novou funkci v podobě video-hudba remixu. Díky této novince se chce dostat do přímé konkurence služby TikTok. Instagram Reels umožňuje vytvářet 15sekundové videoklipy s hudbou, které lze následně sdílet do Instagram Stories. 

Instagram představil konkurenční funkci

Stejně jako v případě konkurenční služby TikTok mohou uživatelé vybavit své videoklipy hudbou a vytvořit tak remix. TikTok se proslavil hlavně vtipnými a krátkými videoklipy, které uživatelé vytvářeli. A stejným způsobem nyní chce přilákat nové uživatele Instagram. 

Funkce je pochopitelně k dispozici na operačním systému Android a iOS. V současné chvíli je však novinka zpřístupněna pouze na území Brazílie, kde je nazývána jako Cenas. Instagram Reels se však bude pomalu a jistě rozšiřovat na další trhy. 

Instagram má velkou výhodu v tom, že má k dispozici velikou uživatelskou základnu. Díky tomu tak může svou novinku velice rychle rozšířit. Dalo by se tedy říci, že pokud se funkce bude uživatelům Instagramu líbit, může se klidně stát, že uživatelé TikToku budou přecházet právě na konkurenční službu. 

Zdroje: techcrunch.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat