Bankovní účet – znáte všechny jeho výhody? sponzorovaný článek

Bankovní účet – znáte všechny jeho výhody? [sponzorovaný článek]
2020-11-19T16:32:29+02:00
• 6. 8. 2020

Foto: Pixabay, Pexels

Ať už dostáváte pravidelný příjem nebo máte peníze, které si chcete naspořit, vždy je vhodné mít bankovní účet. Běžné účty jsou pohodlné, bezpečné a nabízejí přístup k různým bankovním produktům. Osobní účty jsou k dispozici v každé bance a umožňují vám efektivně spravovat své finance. Seznamte se s výhodami bankovního účtu.

Proč mít bankovní účet?

Vložení peněz na váš osobní účet je bezpečnější než jejich uložení v prasátku či slamníku. Díky platbě v hotovosti na účtu se eliminuje riziko krádeže nebo ztráty finančních prostředků. Vydělávání peněz jistě není jednoduché, proto by zajištění bezpečnosti vlastních úspor mělo být prioritou pro každého. Dnes je navíc naprosto běžnou věcí bankovní účet zdarma, který je zcela bez poplatků. Třeba Plus Konto od ČSOB založíte snadno online za 5 minut a pokud jste student nebo si na něj necháte posílat alespoň část měsíčního příjmu, nebudete muset platit žádné poplatky – ani za výběr z českých bankomatů ČSOB.

Usnadněte si správu rodinného rozpočtu

Druhou výhodou vlastnictví účtu v bance je lepší správa domácího rozpočtu. Současné osobní účty mají tolik možností – můžete rychle a snadno:

  • platit účty pomocí internet bankingu,
  • zaplatit v obchodě platební kartou,
  • založit si spoření,
  • vzít si půjčku,
  • investovat na burze
  • nebo požádat o možnost přečerpání účtu, které vám umožní kontokorent.

Některé účty mimo jiné obsahují různé finanční plánovače, které archivují vámi provedené výdaje. Pomohou vám tak s kontrolou vašich výdajů i s úsporou financí.

sob dotekomaniecz bankovniucet znatevsechnyjehovyhody thshopping business money pay 50987 2 5472x3648x

Foto: Pixabay, Pexels

Ochrana peněz

Hotovost uložená na běžném účtu je v bance v naprostém bezpečí. Všechny peníze nashromážděné na osobním účtu jsou 100% chráněny pojištěním vašich vkladů až do výše 100 000 EUR. Není žádným tajemstvím, že investování peněz do finančních nástrojů nesouvisejících s bankami, tj. investiční fondy, akcie, suroviny, měny nebo jiné než státní dluhopisy, nesou riziko ztráty části nebo dokonce celého splaceného kapitálu. Prostředky vložené na bankovní účet jsou chráněny kompletně.

Vybudujte si dobrou bankovní historii

Prostřednictvím bankovního účtu si budujete kladnou (nebo i negativní) bankovní historii účtu. Lidé, kteří pravidelně používají své běžné účty, mohou snadno dokumentovat svůj příjem, který se stane základem pro výpočet jejich bonity. Tato výhoda osobních účtů se ukáže jako neocenitelná, zejména pro lidi, kteří mají v úmyslu v budoucnu koupit byt, pozemek nebo postavit dům pomocí hypotéky. Historie účtu může být také jednou z výhod a žadatelé o hypotéku si mohou žádat o lepší úvěrové podmínky. S Plus Kontem od ČSOB například získáte slevu 0,1 % na sazbu hypotéky.

Rodiče mohou založit účet i dětem, aby se naučily hospodařit. Později pak lze využívat bankovní účet pro studenty. V případě, že při studiu pracujete brigádně nebo na HPP, můžete si již nyní budovat kladnou bankovní historii, kterou zužitkujete v budoucnu.

Bankovní účet podle vašich představ

Osobní účet je jedním ze základních nástrojů, které bychom měli na finančním trhu využívat. Je však třeba mít na paměti, že dobrý osobní účet je takový, který plně splňuje naše očekávání.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat