Oficiálně: Galaxy Buds Live aneb fazolky do uší

Oficiálně: Galaxy Buds Live aneb fazolky do uší
2020-08-05T16:00:03+02:00
• 5. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Většina bezdrátových sluchátek přichází s poměrně standardním designem, byť třeba od Applu jsou svým způsobem ikonické. Samsung si jde ale tak trochu svou cestou a například poslední Galaxy Buds si jen tak nespletete s jinými modely. Tak tomu bude i u dnešní novinky Galaxy Buds Live. Na první pohled připomínají fazolky, ale pokud jsou v krabičce, napadá nás označení ledvinky. Na designu si Samsung rozhodně nechal záležet, ale i na samotných funkcích.

Galaxy Buds Live

U bezdrátových sluchátek jde samozřejmě o zvuk a Samsung se zde dost chlubí pokročilejšími funkcemi. Příznivce aktivního potlačení hluku (ANC) můžeme potěšit, jelikož je tato funkce k dispozici u Galaxy Buds Live. Ostatně disponují dvěma vnějšími a jedním vnitřním mikrofonem. Zakomponovaný systém redukuje zvuky pod frekvencí 700 MHz, kam spadá například veřejná doprava. ANC jde i vypnout, pokud chcete šetřit baterii.

Galaxy Buds Live Galaxy Buds Live

Zdroj: Dotekomanie.cz

V oblasti poslechu Samsung spolupracoval s AKG a mimo jiné si připravil i vlastní kodek pro zvýšení kvality poslechu. Jedná se o proprietární řešení a nabízí variabilní bitrate (od 96 do 512 kbps). Má se tak předejít zhoršení kvality v případě slabého Bluetooth signálu. Tato novinka podporuje i UHQ (24bit 96kHz), ale jen na Samsung telefonech.  Kromě toho jsou podporovány kodeky AAC a SBC a o konektivitu se stará Bluetooth 5.0.

Galaxy Buds Live Galaxy Buds Live

Zdroj: Dotekomanie.cz

Kromě zvuku a designu u bezdrátových sluchátek samozřejmě záleží i na baterii. Samsung slibuje u Galaxy Buds Live až 29 hodin poslechu hudby, přičemž samotná sluchátka zvládnou až 6 hodin, ale jen v případě vypnutého ANC a Bixby. Pokud chcete mít potlačení okolního hluku, doba se sníží na 5,5 hodiny a celkově na 20 hodin. U telefonování je doba používaní u sluchátek 4,5 hodiny (5,5 hodiny se zapnutým ANC), případně celkově 17 hodin (19 hodin s vypnutým ANC). V případě nabíjení postačí jen 5 minut pro hodinový poslech hudby.

Galaxy Buds Live Galaxy Buds Live

Zdroj: Dotekomanie.cz

Po softwarové stránce sluchátka půjde aktualizovat pro případné vylepšení a opravy. Jsou podporovány funkce jako ekvalizér nebo nalezení sluchátek. K dispozici je ovládání pomocí doteku, kde se nabízí poklepání 1x, 2x, 3x, dotek a podržení na jednu sekundu, případně na tři sekundy. Zpravidla jde o ovládání hudby nebo hovoru, případně se nabízí předvolená funkce.

Galaxy Buds Live

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zajímavou novinkou je Buds Together, kdy je možné sdílet hudbu s někým, kdo má také tato sluchátka. Asi byste nečekali podporu herního režimu, ale je zde obsažen. Nabízí hlavně menší zpoždění zvuku. Nezapomnělo se ani na rychlé přepínání mezi spárovanými zařízeními.

Specifikace

  • 12mm reproduktor
  • 2 vnější mikrofony, jeden vnitřní
  • Bluetooth 5.0
  • kodeky: Scalable (Samsung), AAC, SBC
  • akcelerometr, infra, hall, dotyková plocha
  • IPX2
  • rozměry sluchátek: 16,5 x 27,3 x 14,9 mm, 5,6 gramů
  • rozměry krabičky: 50 x 50,2 x 27,8 mm, 42,2 gramů
  • baterie sluchátek: 60 mAh
  • baterie krabičky: 472 mAh + bezdrátové nabíjení (Qi), USB C

Cena a dostupnost

Bezdrátová sluchátka Galaxy Buds Live budou dostupná v Česku od 21. srpna za cenu 5 499 Kč. Zájemci budou mít na výběr barev Mystic Bronze, Mystic White a Mystic Black.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat