LinkedIn za přenášení dat ze schránky před soudem

LinkedIn za přenášení dat ze schránky před soudem
2020-07-13T17:18:51+02:00
• 15. 7. 2020

Zdroj: LinkedIn

Sociální síť LinkedIn, na které se setkávají profesionálové a sdílejí své pracovní zájmy či zkušenosti, byla tento týden žalována. Microsoft tedy musí řešit zapeklitou situaci, neboť se žaloba týká údajného čtení a přesměrování soukromých informací uživatelů pomocí iOS schránky (Microsoft firmu koupil v roce 2016 za 26,2 mld. dolarů). 

iOS aplikace používají clipboard data

LinkedIn měl krást data ze schránky

Soudní žaloba podaná u federálního soudu v San Franciscu uvádí, že LinkedIn tajně četl schránky, a to celkem ve velkém množství. Uživatelé přitom o tomto podnikání nic nevěděli. Dále měla pracovní sociální síť shromažďovat informace z Apple zařízení pomocí funkce Universal Clipboard, přičemž také obcházela její časový limit.

LinkedIn

Zdroj: MacRumors

Soudní proces bude k případu nahlížet jako na hromadnou žalobu, což je pro LinkedIn horší scénář. Zajímavé ale je, že ještě minulý týden firma prohlásila, že toto chování při kopírování dat do schránky je chyba a není úmyslnou operací. Obsah schránky dle společnosti nebyl uložen ani přenesen a brzy se má objevit oprava. 

iOS 14 a iPadOS 14 obsahují novou bannerovou funkci ochrany osobních údajů, která uživatele informuje, když aplikace kopíruje data ze schránky. Jiné aplikace, jako TikTok, Twitter, Starbucks, Overstock, AccuWeather a další, byly také z těchto kroků osočeny. LinkedIn je ale první službou, která se dočkala soudního procesu. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat