Samsung začíná vyrábět 16GB RAM pro mobily

Samsung začíná vyrábět 16GB RAM pro mobily
2020-02-26T20:53:43+02:00
• 27. 2. 2020

Grafika: Samsung.com

Možná už před pár lety jste se mohli divit, proč mobilní telefony mají více operační paměti než běžný počítač, který najdete v obchodě. Dnes se u top modelů dostáváme na hodnotu 8 GB, přičemž se začínají prosazovat 12GB modely a brzy se rozšíří smartphony s 16 GB operační paměti. Samsung se výrazně zapojí, jelikož oznámil masovou výrobu 16GB pamětí.

16 GB jako standard pro top model?

Společnost Samsung již oznámila, že vyvinula 16GB paměti, ale nyní hlásá, že se začíná s hromadnou výrobou. V tomto případě se nabízí technologie LPDDR5. Základní rychlost je 5,5 Gbps, což je 1,3krát rychlejší než minulá generace LPDDR4X. V porovnání s 8GB verzí LPDDR4X dokonce došlo k úspoře energie o 20 %. Toho bylo možné docílit také díky druhé generaci 10nm výrobní technologie. Nové RAM s 16 GB od Samsungu jsou tvořeny z osmi 12Gb čipů a čtyř 8Gb.

Samsung uvádí, že nový modul je určen pro prémiová zařízení, takže lze očekávat, že se na trhu objeví nejen top model tohoto výrobce, který nabídne 16 GB RAM. Společnost uvádí, že hlavní výhody nové operační paměti nejvíce využijí uživatelé ve spojení s umělou inteligencí a také sítěmi páté generace, které se začínají čím dál více rozšiřovat. Sice v tiskové zprávě nebylo uvedeno, v kterém smartphonu najdeme tento modul, ale dá se předpokládat, že právě Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (první dojmy) má tuto novinku k dispozici.

Grafika: Samsung.com

Výrobce také oznámil, že ještě v tomto roce bude odstartována masová výroba 16GB modulu postaveném na třetí generaci 10nm výrobní technologii. Zde bude k dispozici rychlost 6,4 Gbps. Tyto novinky ale nenajdeme jen u mobilů od Samsungu. Forma je bude dodávat i jiným výrobcům, přičemž se objeví i v počítačích nebo automobilovém průmyslu.

Zdroje: news.samsung.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat