Qualcomm představil Snapdragon X60

Qualcomm představil Snapdragon X60
2020-02-18T19:30:13+02:00
• 18. 2. 2020

Zdroj: Qualcomm

2

V loňském roce jsme se dočkali představení Snapdragonu X55 na veletrhu MWC, ale vzhledem k tomu, že letošní ročník byl zrušen, společnost Qualcomm nečekala a představila novou generaci již nyní. Původní modem se uplatnil ve více než 150 zařízeních. Od novinky Snapdragon X60 se čeká větší rozšíření. Jak by se dalo čekat, nabízí se vyšší rychlosti, ale jde také o funkce a podporu nových standardů.

Snapdragon X60

Nový modem Snapdragon X60 je samozřejmě hlavně určen pro 5G sítě, kde dokáže využít více budované sítě. Hlavní novinkou je možnost agregace Sub-6 GHz a mmWave 5G pasem, přičemž je zde možnost agregace v rámci Sub-6 GHz. Díky těmto novinkám bude možné s novým modemem dosáhnout na rychlost 7,5 Gbps pro stahování a 3 Gbps pro nahrávání. V případě agregace Sub-6 GHz napříč FDD a TDD lze dosáhnout i 5 Gbps.

Snapdragon X60 je také výjimečný tím, že pro výrobu se použije 5nm technologie, díky čemuž se zvýší efektivita a sníží se spotřeba. V tomto ohledu budou nový procesor vyrábět společnosti jako Samsung a TSMC. Součástí představení nového modemu je také uvedení nových antén.

Minul rok jsme se dočkali představení QTM525, nyní přichází QTM535. Společnost stále doporučuje, aby výrobci použili minimálně 3 antény v každém zařízení, ale to by neměl být problém, jelikož nová anténa je tenčí. Díky tomu výrobci budou moci lépe konstruovat svá zařízení. Mezi další novinky patří podpora pro 26 GHz, 28 GHz a 39 GHz frekvence.

Nyní si tedy budeme muset počkat na první smartphony s novým modemem třetí generace. Předpokládáme, že se objeví ve smartphonech a dalších zařízeních v druhé polovině tohoto roku.

Zdroje: anandtech.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 18. 2. 2020, 22:35

Takže S865+ 5nm jak sem psal 😁

Přemysl Vaculík

VIP 18. 2. 2020, 22:37

Ale X60 nebude integrovaný, bude separátně.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat