Qualcomm představil Snapdragon X55 MWC

Qualcomm představil Snapdragon X55 [MWC]
2019-02-19T14:36:18+02:00
• 19. 2. 2019

Zdroj: Qualcomm

Společnost Qualcomm minulý rok uvedla zcela nový model Snapdragon X50 pro budoucí 5G sítě., byť první představení se datuje do roku 2016. Již nyní někteří mobilní operátoři začali s výstavbou a zanedlouho se dočkáme prvních smartphonů s podporou 5G. Evidentně se Qualcomm nechce zdržovat a představuje novou generaci modemu, která nese označení Snapdragon X55.

Snapdragon X55 5G Modem

Novinka Snapdragon X55 není určena jen do mobilních telefonů. Své uplatnění si najde u WiFi routerů, hotspotů, počítačů, tabletů, rozšířené reality a automobilů. Qualcomm si od novinky slibuje větší rozšíření této technologie v globálním měřítku.

Modem splňuje standardy 5G NR TDD a FDD stejně jako spektra mmWave a sub-6 GHz. Dokáže pracovat v módech jako SA (standalone) a NSA (non-standalone). Taktéž se nabízí sdílení 4G a 5G. Teoretická přenosová rychlost na LTE je 2,5 Gbps.

Co se týče 5G, Qualcomm uvádí, že modem je schopen dosáhnout rychlosti 7 Gbps při stahování. U odesílání dat se uživatel může dostat na teoretické maximum 3 Gbps. Taktéž jsme se dočkali představení nové antény QTM525, která je o něco menší, takže výrobci ji mohou lépe integrovat. Pro modul antény byla použita 14nm výrobní technologie, přičemž modem byl vyroben 7nm postupem. Qualcomm se také zaměřil na lepší spotřebu energie a efektivitu.

Qualcomm očekává, že tyto novinky se dostanou k výrobcům ke konci tohoto roku. Je tak možné, že se mezi zákazníky objeví až začátkem roku 2020.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat