Sharp představil Aquos R5G, umí nahrávat v 8K

Sharp představil Aquos R5G, umí nahrávat v 8K
2020-02-18T18:00:00+02:00
• 18. 2. 2020
2

Mezi 5G smetánku se oficiálně připojuje společnost Sharp s jejich nejnovějším modelem R5G. První přírůstek v letošním roce od japonského výrobce má velmi dobře našlápnuto, což jednoznačně potvrzuje nejen výkonná sestava u hardwaru. Dále inženýři vsadili na osvědčený design, který můžeme částečně znát od předešlých zástupců v portfoliu. Mezinárodní dostupnost není zatím potvrzena stejně jako datum zahájení prodeje nebo cenovka.

Téměř dokonalá novinka

Telefon získal 6,5palcový IGZO displej s QHD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Zatímco horní část zabírá „Waterdrop“ výřez s 16megapixelovou kamerkou, tak spodní hranu zabírá snímač otisků prstů. Dovnitř byl vsazen osmijádrový procesor Snapdragon 865 od Qualcommu, 12GB operační paměť RAM po boku 256GB interní úložiště typu UFS 3.0, které ke všemu podporuje paměťové microSD karty až do výše 1 TB.

Záda jsou osazeny čtyřmi objektivy fotoaparátu (48 + 12 + 12 + ToF) s podporou nahrávání 8K videí, optickou či elektronickou stabilizací obrazu. Z hlavních prvků výbavy si ještě zaslouží zmínku operační systém Android 10, 3 730mAh baterie, WiFi 6, Bluetooth 5.1, stereofonní reproduktory a certifikace odolnosti IPX5, IPX8, IP6X.

Nakonec vše uzavírá doslova hromada technologií – například Adobe RGB, Dolby Vision, Dolby Atmos, Hi-Res. Na prodejní pulty dorazí tři barevné provedení, a to během letošního jara.

Zdroje: gizmochina.com, jp.sharp

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 18. 2. 2020, 23:46

Celkem ujde, 8k už bude běžné ale jaké má fps? Samsung u 8k 24fps a Xiaomi mi 10 na 30fps.

Hakus von Tyros

18. 2. 2020, 18:40

Paskvili nekupuji.
Vyhozené peníze.
V tomto případě více než určitě.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat